Naslovnica Aktualno 3G na poslu i u javnom prijevozu: što vrijedi od 24.11.2021. godine

3G na poslu i u javnom prijevozu: što vrijedi od 24.11.2021. godine

Pooštravanje mjera na radnom mjestu

3G 5 G
foto:@rawf8

Zaposlenici i tvrtke moraju biti spremni za nova pravila o korona virusu od srijede. Za one zaposlenike koji se ne žele cijepiti ili testirati, to bi moglo biti neugodno.

U borbi protiv pandemije korone Bundestag je revidirao Zakon o zaštiti od zaraza. Odredbe predviđaju povratak na obvezu rada od kuće i 3G na poslu. 3G pravilo na radnom mjestu sada se primjenjuje u cijeloj zemlji i bez obzira na veličinu tvrtke. Novi propisi stupaju na snagu u srijedu, 24. studenog. Zaposlenicima koji mogu imati kontakt s drugim osobama u tvrtki dopušten je ulazak u tvrtku samo ako su cijepljeni, oporavljeni ili testirani te mogu pružiti dokaz o svom 3G statusu.

Što je s zaposlenicima koji nisu cijepljeni ili koji ne žele otkriti svoj status o cijepljenju?

Ovi zaposlenici svaki dan prilikom ulaska u tvrtku kod sebe moraju imati važeću potvrdu o testiranju. Ovaj testni dokaz mora biti u pisanom ili digitalnom obliku. Temeljno testiranje mora biti provedeno pomoću in-vitro dijagnostike koja je namijenjena izravnom otkrivanju uzročnika koronavirusa SARS-CoV-2 i koja je tržišna zbog svoje oznake CE ili posebnog odobrenja. Samotestiranje nije dovoljno. Umjesto toga, test mora biti izdat eksterno – npr. u centru za testiranje ili u liječničkoj ordinaciji – ili kao dio internog testa “pod nadzorom”.

Moraju li se necijepljeni zaposlenici svakodnevno testirati?

Da. Zaposlenici koji nisu ni cijepljeni ni oporavljeni zapravo svaki dan moraju predočiti valjanu negativnu potvrdu o Corona testu. U principu, test je mogao biti obavljen prije najviše 24 sata. Prilikom testiranja pomoću detekcije nukleinske kiseline, kao što je PCR ili PoC-PCR, test ne smije biti stariji od 48 sati, tako da se takvi dokazi testa teoretski mogu prezentirati svaka dva dana. Zaposlenici se moraju sami pobrinuti za te potvrde o ispitivanju i prilikom početka rada predočiti valjanu potvrdu o ispitivanju. Poslodavac mora ponuditi testiranje dva puta tjedno, ali ne mora sam provoditi test. On može uputiti zaposlenike na testiranje od strane trećih strana (npr. liječnici ili testni centri) ili – na dobrovoljnoj osnovi – ponuditi testiranje tvrtke od strane obučenog osoblja.

Tko snosi troškove?

Zaposlenici su odgovorni za pružanje dokaza o testiranju. Stoga i snose i troškove dokaznog materijala.

Što 3G pravilo znači za poslodavca?

Poslodavci smiju dopustiti zaposlenicima pristup tvrtki samo ako su cijepljeni, oporavljeni ili testirani i mogu pružiti dokaz o tome kada uđu.


Što ako zaposlenik odbije da se testira, nije cijepljen i ne može raditi u kućnom uredu, kao što su radnici na montažnoj traci: može li poslodavac smanjiti plaću?

Ovo pitanje ovisit će o okolnostima pojedinačnog slučaja. Zaposlenicima koji nisu cijepljeni ili oporavljeni, a također odbijaju dati dokaz o testiranju, nije dopušten ulazak u objekt. Ako zaposlenik ne može raditi ni u matičnom uredu, snosi rizik gubitka prava na naknadu po principu “nema posla, nema plaće”.

S kojim se kaznama suočavaju poslodavci ako redovito ne provjeravaju poštivanje 3G pravila i koji su to zaposlenici koji krše 3G?

Poslodavac čini upravni prekršaj ako ne uvede 3G obvezu ili je ne prati na odgovarajući način. Zaposlenici čine upravni prekršaj ako uđu u tvrtku bez dokaza o cijepljenju, oporavku ili testiranju. Visina kazne ovisi o okolnostima pojedinog slučaja. U slučaju namjernih prekršaja moguća je kazna do 25.000 eura.

Zahtjev za kućni ured, koji se već primjenjuje do 30. lipnja 2021., bit će “ponovno aktiviran”. Obveza kućnog ureda odnosi se na zaposlenike koji rade u uredu ili slične djelatnosti. Poslodavci su dužni ovim zaposlenicima za sada ponuditi mogućnost rada od kuće. Iznimka se primjenjuje samo ako postoje “uvjerljivi operativni razlozi” koji sprječavaju rad u kućnom uredu. Preduvjet bi bio da se operativni slijed ne može održavati ili bi barem bio ozbiljno ograničen. Stoga nije diskreciono pravo poslodavca da odlučuje koga ili koliko će zaposlenika poslati u kućni ured.

S druge strane, jesu li zaposlenici u osnovi obvezni prihvatiti ponudu?

Da. U principu, zaposlenici moraju prihvatiti ponudu kućnog ureda. Međutim, zaposlenici mogu relativno slobodno odbiti ovu ponudu. Sa strane zaposlenika, kućni ured treba samo suprotstaviti legitimnim “razlozima”, kao što su ograničen prostor, smetnje trećih strana ili neadekvatna tehnička oprema.

3G mjere i u javnom prijevozu

U S-bahn, Bus, U-Bahn, tramvaj mogu ući samo oni koji su cijepljeni, preboljeli coronu (unutar 180 dana) ili imaju negativan test. U gradskom prijevozu kontrolu će vršiti kontrolori karata u suradnji sa policijom i KVR kontrolom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
IZVORMerkur.de
Prethodni članakŽarište u Rottal Inn-u: Nema više slobodnih kreveta
Sljedeći članakHrvati najbrojniji u Münchenu: Statistika za 2020. godinu
Ne gledaj me tako dok se ludi snovi množe...