Ovo je brojka potpisa referenduma “#6 godina bez povećanja kirija” koje su sakupili organizatori ove inicijative.

“51.983 ljudi je stvarno veilka brojka” ističe Beatrix Zurek, predsjednica Bavarskog državnog udruženja stanara i udruženja stanara DMB u Münchenu. „Naše društveno tkivo je ugroženo ako nastavi ovako. Vrijeme je kratko. Zbog toga sada potpise prosljeđujemo bavarskom Ministarstvu unutarnjih poslova. ”

25.000 potpisa je trebalo za prijavu u Ministarstvo unutarnjih poslova. Sakupljeno je dvostruko više. Za usporedbu: ovo odgovara broju potpisa za posljednji uspješni referendum “Spasimo pčele“. I – još jedna usporedba – ima znatno više glasova od popularnog referenduma o Zaštiti nepušača 2010. godine.

Ako Ministarstvo unutarnjih poslova da zeleno svjetlo, započet će druga faza referenduma: ići će u gradske vijećnice. To bi se moglo dogoditi već početkom ljeta. “Građani Bavarske žurno žele promjenu, tako da se tržištem nekretnina i najma, koje je izmaklo kontroli, ponovno upravlja na regulirani način”, kaže Beatrix Zurek.

Referendum podržava široki savez. Pored Minhenskog udruženja stanara i Udruženja stanara Bavarske, tu su i SPD München i SPD Bavarska, DGB München Region, LINKE Državno udruženje Bavarske i Münchena itd .

Kako bi nastavili ulagati u nove stanove, nove zgrade trebaju biti isključene iz ove inicijative. Trebalo bi postojati daljnje iznimke za stanodavce kod kojih je najamnina niža od lokalne prosječne najamnine.

S referendumom, građani u Bavarskoj mogu pokretati ili mijenjati zakone. Prvi korak je prikupljanje najmanje 25.000 potpisa. Ako se referendum odobri, deset posto birača s pravom glasa u slobodnoj državi mora u roku od dva tjedna potpisati popise potpisa u gradskim vijećnicama. Tada državni parlament mora usvojiti predloženi zakon ili se održava referendum.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Molimo unesite ovdje svoje ime