Connect with us

Bavarska

Strože mjere protiv korone za cijelu Bavarsku

Objavljeno

on

U Bavarskoj će od subote, 6. studenoga, ponovno vrijediti stroža pravila o koroni kako bi se obuzdao četvrti val.

U Bavarskoj je od 2. rujna na snazi ​​14. Pravilnik o mjerama zaštite od zaraze. To je sada produženo do 24. studenog. Od 6. listopada uslijedila su nova popuštanja korona pravila koja su donijela olakšanje, posebno za one koji su potpuno cijepljeni i oporavljeni. S obzirom na četvrti val, bavarska državna vlada sada je od 6. studenoga ponovno pooštrila pravila o koroni.

Trenutna korona pravila u Bavarskoj:

TRAJANJE

Produljen je 14. bavarski Pravilnik o mjerama zaštite od zaraze i u početku vrijedi do 24. studenoga 2021. godine

2G, 3G i 3G+

Incidencija je relevantna samo za takozvano 3G pravilo. Ako je vrijednost u ruralnoj četvrti ili većem gradu veća od 35, vrijedi načelo da u zatvorenom prostoru osoba mora biti u potpunosti cijepljena, oporavljena ili testirana.
Konkretno, pravilo 3G odnosi se na događaje, sportske objekte, fitness studije, kulturna događanja, kazališta, kina, muzeje, spomenike, restorane, hotele, sveučilišta, bolnice, knjižnice, glazbene škole, obrazovanje odraslih i druge sadržaje za slobodno vrijeme kao što su bazeni, termalna kupališta, saune i žičare, izletnički brodovi, kockarnice, turistički autobusi i slično.

U klubovima vrijedi pravilo 3G+. Znači: Tko god želi ući, mora se cijepiti ili oporaviti, ili treba negativan PCR test. Brzi test nije dovoljan.

Oglasi

Premijer Markus Söder također je početkom listopada najavio da se, primjerice, nogometni stadioni i koncertne dvorane mogu ponovno u potpunosti koristiti ako se koristi 2G (cijepljeni ili oporavljeni) ili 3G + model.

MASKE

U Bavarskoj više nema zahtjeva za maskom FFP2, potrebne su samo medicinske maske. U principu, maska ​​je potrebna u zatvorenom prostoru. Iznimke: Vaš vlastiti prostor u restoranu kao i s fiksnim sjedećim ili stajaćim mjestima, ako se može održavati minimalna udaljenost od 1,5 metara. Maska se i dalje mora nositi u javnom prijevozu i prijevozu na velike udaljenosti – ali ni FFP2 ovdje više nije obavezan. Nema potrebe za maskom na otvorenom, s izuzetkom većih događanja.

Nema potrebe za maskom u zatvorenom prostoru s 2G i 3G+.

FFP2 maske će ponovno biti obvezne ukoliko tzv. “korona semafor” bude pokazivao da u Bayernu ima 1200 pacijenata na normalnom bolničkom odjelu unutar 7 dana ili 450 pacijenata na intezivnom odjelu

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook