Connect with us

Tech

Apple najavio još milijardu dolara za projektiranje čipova u Münchenu

Objavljeno

on

Iphone 14 pro

Američki proizvođač računala Apple najavio je u četvrtak da će uložiti još milijardu eura (1,06 milijardi dolara) u projektiranje čipova u svom najvećem europskom centru za čipove u Münchenu.

Time je američki tehnološki div udvostručio prvotnu investiciju u najveće Appleovo europsko središte za razvoj čipova koju je obećao 2021., na dvije milijarde dolara.

Appleovi programeri u centru za projektiranje čipova u Münchenu razvijaju, između ostalog, bežičnu tehnologiju pete generacije (5G) i rješenja za uštedu energije za čipove.

U američkoj tvrtki se nadaju da će postati neovisni o dobavljačima čipova, poput Qualcomma, od kojeg su do sada za potrebe proizvodnje pametnih telefona iPhonea kupovali čipove za petu generaciju mobilnih komunikacija (5G).

Proširenje centra omogućit će još tješnju suradnju više od 2.000 inženjera u Bavarskoj koji rade na projektiranju naših čipova, upravljanju energijom i novim bežičnim tehnologijama, rekao je Appleov šef za hardver Johny Srouji.

Oglasi

Bavarski ministar znanosti Markus Blume pozdravio je povećana Appleova ulaganja, rekavši da signaliziraju “ogromno povjerenje” u Bavarsku i njezine znanstvene i istraživačke kapacitete.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook