Connect with us

Savjeti

Ausbildung u Njemačkoj: ključ uspješne karijere

Objavljeno

on

Ausbildung

Njemačka je poznata po snažnom gospodarstvu i visokom životnom standardu. Jedan od razloga za to je dobro uspostavljen sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u zemlji, poznat kao “Ausbildung”. Ovaj sustav osmišljen je kako bi mladim ljudima pružio vještine i znanja koja su im potrebna da uspiju u njemačkoj radnoj snazi.

U ovom ćemo članku pobliže pogledati sustav Ausbildung u Njemačkoj, uključujući što je to, kako funkcionira i prednosti koje nudi i poslodavcima i zaposlenicima. Također ćemo istražiti neke od različitih dostupnih vrsta Ausbildunga i dati savjete o tome kako pronaći i prijaviti se za Ausbildung program.

Što je Ausbildung?

Ausbildung je njemačka riječ za strukovno obrazovanje i osposobljavanje. To je kombinacija obuke na radnom mjestu i nastave u učionici koja je osmišljena da pripremi mlade ljude za određenu karijeru. Sustav Ausbildunga u Njemačkoj vrlo je cijenjen i priznat diljem svijeta zbog svoje kvalitete i učinkovitosti.

Sustav Ausbildung podijeljen je u dva glavna dijela: teoretsku fazu, koja se odvija u strukovnoj školi, i praktičnu fazu, koja se odvija na poslu. Teorijska faza pokriva opća načela odabranog zanimanja, dok praktična faza pruža praktično iskustvo i obuku u specifičnim vještinama potrebnim za posao.

Ausbildung u njemačkoj

Kako funkcionira Ausbildung?

Ausbildung programi obično traju između dvije i tri i pol godine, ovisno o zanimanju. Obično ih nude tvrtke i organizacije u raznim industrijama, uključujući proizvodnju, građevinarstvo, zdravstvo i informacijsku tehnologiju.

Oglasi

Da biste ispunili uvjete za program Ausbildung, morate imati diplomu srednje škole ili ekvivalent. Osim toga, većina programa zahtijeva od kandidata da prođu test sposobnosti kako bi se procijenila njihova prikladnost za zanimanje.

Nakon što ste primljeni u program Ausbildung, morat ćete pohađati nastavu i završiti obuku na radnom mjestu. Također ćete morati položiti periodične ispite kako biste pokazali svoj napredak i znanje.

Prednosti Ausbildunga za poslodavce

Poslodavci u Njemačkoj cijene Ausbildung sustav jer im osigurava stalnu ponudu visokokvalificiranih i dobro obučenih radnika. Sustav također omogućuje poslodavcima da obučavaju svoje zaposlenike specifičnim vještinama i znanjima potrebnim za njihovo konkretno poslovanje, što može dovesti do povećane učinkovitosti i produktivnosti.

Osim toga, poslodavci su često dužni financijski podržati svoje pripravnike tijekom njihovog osposobljavanja, au nekim slučajevima također su dužni osigurati pripravnicima određenu količinu godišnjeg odmora.

Prednosti Ausbildunga za zaposlenike

Ausbildung u Njemačkoj ima više mogućnosti

Zaposlenicima sustav Ausbildung nudi brojne pogodnosti. Prvo, pruža im priliku da steknu priznatu i cijenjenu kvalifikaciju u određenom zanimanju. To može dovesti do boljih radnih mjesta i većih plaća u budućnosti.

Drugo, kombinacija nastave u učionici i obuke na radnom mjestu omogućuje zaposlenicima učenje u praktičnom i praktičnom okruženju. Ovaj pristup učenju može biti učinkovitiji od same tradicionalne nastave u učionici.

Oglasi

Treće, vjerojatnije je da će zaposlenici koji završe program Ausbildung dobiti posao u tvrtki koja im je omogućila obuku. To može pružiti osjećaj sigurnosti i stabilnosti zaposlenicima na početku njihove karijere.

Vrste Ausbildung-a u Njemačkoj

Postoji mnogo različitih vrsta Ausbildung programa dostupnih u Njemačkoj, svaki sa svojim karakteristikama

Dualni sustav obrazovanja

Jedna od jedinstvenih značajki njemačkog obrazovnog sustava je sustav dualnog obrazovanja, poznat i kao dualno obrazovanje. Ovaj sustav kombinira teorijsko učenje u strukovnoj školi s praktičnom obukom u poduzeću. Ovaj pristup studentima omogućuje stjecanje praktičnog iskustva dok istovremeno uče potrebne teorijske koncepte. Sustav dualnog obrazovanja dostupan je za više od 340 različitih zanimanja, uključujući tehnička i komercijalna područja. Neki primjeri popularnih dualnih zanimanja uključuju mehaničare, električare i poslovne administratore.

Naukovanje

Druga vrsta ausbildunga u Njemačkoj je program naukovanja. Naukovanje je slično dualnom sustavu obrazovanja jer kombinira obuku na radnom mjestu s nastavom u učionici. Međutim, naukovanje je obično kraće i ne vodi do formalne kvalifikacije. Naukovanje se obično nudi u zanatima kao što su stolar, frizer i kuhar.

Obuka u školi

Osim dualnog sustava obrazovanja i naukovanja, u Njemačkoj su dostupni i programi osposobljavanja u školama. Ovi su programi usmjereni prema studentima koji žele nastaviti sa određenim zanimanjem, ali nemaju pristup odgovarajućoj tvrtki za obuku. Školski programi osposobljavanja obično se odvijaju u strukovnim školama i vode do formalne kvalifikacije. Neki primjeri zanimanja za koja se može osposobiti kroz školske programe uključuju informatičke tehničare, medijske dizajnere i medicinske sestre.

Oglasi

Prijava za Ausbildung u Njemačkoj

Pronalaženje Ausbildung mjesta

Prvi korak u prijavi za ausbildung u Njemačkoj je pronalaženje odgovarajućeg mjesta za obuku. Postoji nekoliko načina za to. Jedna je mogućnost potražiti otvorena mjesta za naukovanje ili pripravnička mjesta na portalima za zapošljavanje kao što je Ausbildung.de ili na web stranici Savezne agencije za zapošljavanje. Postoji još drugih mogućnosti.

Kako se prijaviti za Ausbildung u Njemačkoj

Istražite potencijalne poslodavce: Započnite istraživanjem tvrtki koje nude Ausbildung u vašem željenom području. Napravite popis tvrtki koje vas zanimaju i saznajte više o njima, poput vrste obuke koju nude i kvalifikacija koje zahtijevaju.

Pripremite svoju prijavu: Pripremite svoj životopis i propratno pismo na njemačkom jeziku. Provjerite jesu li prilagođeni određenoj tvrtki i poziciji za koju se prijavljujete.

Prisustvujte sajmovima poslova: Mnoge tvrtke posjećuju sajmove poslova posebno za Ausbildung pozicije. Ovo je izvrsna prilika za susret s predstavnicima različitih tvrtki i saznanje više o dostupnim mogućnostima.

Prijavite se izravno tvrtkama: Također se možete izravno prijaviti tvrtkama koje vas zanimaju. Pažljivo slijedite njihove upute za prijavu i podnesite svoju prijavu na vrijeme.

Oglasi

Zahtjevi za prijavu

Nakon što pronađete mjesto za obuku koje vas zanima, sljedeći korak je prijava. Zahtjevi za prijavu razlikovat će se ovisno o specifičnom ausbildung programu i tvrtki koja ga nudi. Međutim, postoje neki opći dokumenti koji su obično potrebni, uključujući:

  • Lebenslauf (Životopis)
  • Popratno pismo
  • Školski prijepisi
  • Dokaz o poznavanju njemačkog jezika (ako se program izvodi na njemačkom jeziku)
  • Ispunjeni obrazac za prijavu (ako tvrtka zahtijeva)

Važno je svoju prijavu prilagoditi određenoj tvrtki i profesiji, ističući svoje relevantne vještine i iskustva.

Intervjui i proces selekcije

Nakon podnošenja prijave možete biti pozvani na razgovor. Ovo je prilika da vas tvrtka bolje upozna i procijeni jeste li prikladni za program obuke. Proces odabira može se razlikovati ovisno o tvrtki, ali može uključivati pismeni test, praktični test ili centar za ocjenjivanje.

Upis u Ausbildung program

Ako ste uspješni u selekcijskom procesu, sljedeći korak je upis u ausbildung program. To obično uključuje potpisivanje ugovora o obuci s tvrtkom. U ugovoru će biti navedeni detalji programa obuke, uključujući trajanje, raspored obuke i naknadu. Nakon što je ugovor potpisan, službeno ćete započeti svoje ausbildung u Njemačkoj.

Put do sigurnog posla

Financiranje Ausbildunga u Njemačkoj

Kompenzacija

Tijekom ausbildunga, pripravnik će obično primati naknadu od tvrtke, poznatu kao “Ausbildungsvergütung”, ili “naknada za obuku”, odnosi se na plaće isplaćene pripravnicima tijekom njihovog perioda obuke u Njemačkoj. Iznos Ausbildungsvergütung može varirati ovisno o industriji i specifičnom programu naukovanja.

Općenito, prva godina naukovanja obično se plaća najmanje, a plaće rastu u narednim godinama. Prosječna Ausbildungsvergütung za prvu godinu naukovanja iznosi oko 700 do 800 € mjesečno. Međutim, neki pripravnici u određenim djelatnostima, poput bankarstva ili osiguranja, mogu zaraditi znatno više.

Njemačka vlada određuje minimalne plaće za šegrte, koje se razlikuju ovisno o industriji i razini obuke. Ove minimalne plaće temelje se na kolektivnim ugovorima između udruga poslodavaca i sindikata te se redovito preispituju i ažuriraju. Šegrti koji su plaćeni manje od minimalne plaće za svoju djelatnost mogu podnijeti žalbu lokalnom uredu za rad.

Oglasi

Vrijedno je napomenuti da osim Ausbildungsvergütung-a, pripravnici u Njemačkoj također mogu imati pravo na dodatne pogodnosti, kao što su plaćeni godišnji odmor i zdravstveno osiguranje. Neki poslodavci također mogu ponuditi dodatne poticaje, kao što su bonusi ili naknade za obrazovanje.

Općenito, Ausbildungsvergütung je važan faktor i za pripravnike i za poslodavce u Njemačkoj. Ne samo da pruža financijsku potporu pripravnicima tijekom njihovog razdoblja obuke, već također pomaže privući i zadržati kvalificirane radnike u različitim industrijama.

Prednosti Ausbildunga u Njemačkoj

Praktično iskustvo: Ausbildung pruža mogućnost stjecanja praktičnog iskustva u željenom području, što vas može učiniti privlačnijim poslodavcima u budućnosti.

Zaradite dok učite: Za razliku od tradicionalnog obrazovanja, Ausbildung vam omogućuje da zaradite plaću dok učite. Ovo može biti osobito korisno za one koji se trebaju financijski uzdržavati.

Mogućnosti za napredovanje: Mnoge tvrtke nude priliku pripravnicima da nastave raditi s njima nakon što završe Ausbildung. To može dovesti do dugoročnih prilika za karijeru.

Oglasi

Podržavajuće okruženje: Tvrtke koje nude Ausbildung općenito podržavaju svoje učenike i pružaju im smjernice i resurse koji su im potrebni za uspjeh.

Niži troškovi školarine: Za razliku od tradicionalnog obrazovanja, Ausbildung obično ne zahtijeva plaćanje školarine. To može biti značajna korist za one koji žele smanjiti troškove svog obrazovanja.

Izazovi Ausbildung-a u Njemačkoj

Jezične barijere: Za govornike njemačkog kojima njemački nije materinji jezik, jezične barijere mogu biti značajan izazov tijekom Ausbildunga. Važno je imati dobru razinu njemačkog kako biste uspjeli u ovoj vrsti obuke.

Konkurencija za pozicije: Potražnja za Ausbildung pozicijama je velika i konkurencija za te pozicije može biti žestoka. Važno je imati jaku prijavu i isticati se od ostalih kandidata.

Prilagodba na radni život: Za neke prijelaz iz obrazovanja u radni život može biti težak. Važno je biti spreman na zahtjeve i očekivanja rada u profesionalnom okruženju

Oglasi

Zaključno, Ausbildung u Njemačkoj nudi vrijednu priliku pojedincima za stjecanje praktičnog iskustva i vještina u različitim industrijama. Dualni sustav obrazovanja, koji kombinira nastavu u učionici s obukom na radnom mjestu, osigurava da su učenici dobro pripremljeni za radnu snagu. Osim toga, širok raspon dostupnih opcija, od tradicionalnih zanata do najsuvremenijih tehnologija, znači da postoji nešto za svakoga.

Uz snažno gospodarstvo i veliku potražnju za kvalificiranim radnicima, završetak Ausbildunga u Njemačkoj može dovesti do ispunjavajuće i financijski sigurne karijere. Kombinacija teorijskog i praktičnog znanja, uz financijsku potporu koju pruža država, čini ga atraktivnom opcijom za studente i tražitelje posla.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook