Connect with us

Gastro patrola

BATAK GRILL: Dobro pečena priča iz Zaprešića

Objavljeno

on

Batak Grill Zaprešić
Batak Grill u Zaprešiću

Gastro patrola na svom novom putovanju donosi reportažu iz Zaprešića u kojem smo obilazeći Nove dvore naišli na Batak Grill, restoran u kojem se uvijek traži mjesto više. Sreća nas je poslužila jer iako nismo imali rezervaciju, a toliko smo htjeli isprobati klopu, osoblje nas je smjestilo i počastilo.

Zaprešić koji se nalazi u blizini Zagreba, podno Sljemena i na obalama Save, pravi je moderni grad mladih u kojem se prolazeći novoizgrađenim kvartovima osjećate kao da ste u kakvom američkom hit filmu, te gledajući arhitekturu modernog zapada imate dojam kao da se uopće ne nalazite u Hrvatskoj. Ipak, utjecaj novih kultura nije uspio prikriti duh prošlosti kojom se ovaj grad ponosi.

Brojne velikaške obitelji, a među njima najpoznatija Jelačić, živjela je u dvorcu koji se nalazi u predivnom šumovitom dijelu koji je danas turističko i rekreacijsko središte za ljubitelje prirode. Novi dvori su prava atrakcija na otvorenom, a u perivoju se nalazi i poznata obiteljska grobnica u kojoj je pokopan ban Josip Jelačić sa svojom obitelji.

Osoblje koje spremno ispunjava želje

Načuli smo kako ovdje ima predivan restoran koji je na dobrom glasu pa smo se uputili isprobati ponudu i spojiti ugodno s korisnim. Došavši u Batak Grill dočekalo nas je ljubazno osoblje i preporučilo niz specijaliteta, no kako nismo htjeli okolišati zamolili smo da po njihovom izboru slože nešto zanimljivo i kratko, što se na kraju pokazalo kao pun pogodak.

Stigla je plata s mazalicama kao predjelom, prepečenim kruhom premazanim mljevenim mesom posluženo s domaćim kajmakom, a već prvi zalogaj nas je oduševio. Kako se ne bismo prejeli predjela odlučili smo većinu posluženog spakirati za ponijeti, a potom se baciti na glavno jelo u kojem se našao mali “best of” po preporuci konobara.

Oglasi

Oduševio nas je izborom punjene vješalice, lungića, pljeskavice, đevreka, povrća s roštilja i domaćeg krumpira u siru i slanini uz domaći kajmak i pikantni umak urnebes s dodatnim sirnim preljevom, a sve to zaokruženo svježom šopskom salatom. Isprobali smo po prvi put i džem od luka koji nas je oduševio, a kao šlag na torti stigao je i desert u obliku sladoleda kojim nas je restoran počastio, a bila je također riječ o njihovom specijalitetu specifičnog i nezaboravnog okusa.

Batak Grill osim vrhunske hrane ima pristojne cijene i nezaboravnu uslugu

Pošteno smo se najeli i iskreno, više od polovice toga spakirali za ponijeti jer hranu nemamo običaj bacati. Porcije su obilne, naša procjena je da se od ovog ručka za dvije osobe pošteno moglo najesti četvoro ljudi.

U restoranu vlada opuštena obiteljska atmosfera, tu su i kućni ljubimci koji su ovdje uvijek dobrodošli, a cijene su u nekakvoj zlatnoj sredini. Nisu niti prejeftine, ali niti preskupe, ako uzmemo u obzir ambijent, uslugu i hranu koju nude. Za Zagreb i okolicu možemo reći klasični prosjek. Usluga i odnos osoblja prema gostima je i više nego vrhunski, osoblje je prijateljski nastrojeno, gostoljubivo i spremno ispunjavati čak i one najneobičnije želje.

Kada se nađete u Zaprešiću ili okolici, ili jednostavno želite izbjeći velike gužve Zagreba, preporučujemo ovaj restoran i šetnju perivojem, jer osim što ćete se dobro najesti, usput ćete se opustiti od svakodnevnog stresa i uživati u prirodnom ambijentu.

Mi ćemo, kada nas put nanese, svakako opet svratiti.

Oglasi

Više informacija o restoranu i uslugama potražite na www.batak-grill.hr

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook