Connect with us

München

BAVARSKI DAN PIVA: Besplatno pivo u Münchenu!

Objavljeno

on

ljudi nazdravljaju pivom
twenty20photos

Dugo sušno razdoblje zbog korone je završilo. Napokon opet teče, i to bez sumnje najpopularnije od svih piva, ono besplatno.

Za to postoji i razlog. Ovaj ponedjeljak 25.04.2022. u Münchenu se slavi bavarski zakon o čistoći. Proslava 506. rođendana održava se ispred Brauerhausa (Oskar-von-Miller-Ring 1). Prijatelji bavarskog nacionalnog pića pozivaju se na proslavu od 11.30 sati. Tisuću litara besplatnog piva čeka na vas!

Kako navodi AZ svoj dolazak najavili su i slavni rođendanski gosti, poput ministrice poljoprivrede Michaele Kaniber, Angele Inselkammer, predsjednice Bavarske udruge hotela i restorana, predsjednika Udruge pivara Georga Schneidera pa čak i dvije okrunjene glave: pivska kraljica Sarah Jäger i Hallertau Kraljica hmelja Theresa Hagl.

Obljetnica 506 godina Zakona o čistoći

Strogo govoreći, proslava kasni dva dana. “Bavarski dan piva” službeno je 23. travnja. Zakon o čistoći donešen je od strane bavarskih vojvoda Wilhelma IV i Ludwiga X. Propisuje da se u pivarstvu smiju koristiti samo četiri prirodna sastojka: voda, slad, hmelj i kvasac. Zakon o čistoći iz 1516. najstarija je svjetska zakonska regulativa o hrani koja vrijedi i danas.

Zakon o čistoći protiv divljih pokušaja i pogrešaka

Bavarske vojvode su ovim Zakonom htjeli stati na kraj “divljim eksperimentiranjem”. U prošlosti su se, primjerice, provodili pokusi s ugljenom prašinom kako bi se pivo potamnilo i s kredom kako bi kiselo pivo postalo ukusno. Avanturistički dodaci poput smole ili čak gljive “muharice” također su korišteni u kuhanju piva.

Oglasi

Naravno, pivo se kuha strogo po Zakonu o čistoći, uz koji mnogi minhenski gostioničari poslužuju kulinarske užitke povodom praznika piva (a ponekad ga i trajno imaju na jelovniku).

U Wirtshaus Zum Stiftl, na primjer, sada postoje posebno kreirani pivski bratwurst. U Schneider Bräuhausu se poslužuje hrskavo pečenje od piva, a u matičnoj tvrtki Augustiner odojak u tamnom pivskom umaku. U gostionici u Braunauer Hofu, među ostalim, možete uživati ​​u kolačima od jabuka u pivskom tijestu.

Preuzmi Putokaz aplikaciju besplatno na svoj uređaj:

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook