Connect with us

Glazba

Bend Foo Fighters najavio svoje prve nastupe nakon smrti bubnjara

Objavljeno

on

Foo Fighters

Američki bend Foo Fighters najavio je svoje prve nastupe nakon tragične smrti bubnjara Taylora Hawkinsa prošle godine, javlja BBC.

Bend, predvođen Daveom Grohlom, ovo će ljeto nastupiti na tri američka festivala – Boston Calling i Sonic Temple u svibnju, nakon čega slijedi Bonnaroo u lipnju.

Ova objava dolazi nedugo nakon što je rock sastav rekao da će nastaviti svirati zajedno nakon Hawkinsove smrti.

Zvijezda je pronađena mrtva u svojoj hotelskoj sobi prošlog ožujka, malo prije nego što je trebao izaći na pozornicu u Kolumbiji.

Uzrok smrti nije objavljen, iako je toksikološko izvješće pokazalo tragove 10 tvari u njegovom tijelu, uključujući opioide, marihuanu i antidepresive.

Oglasi

Foo Fighters su prethodno svirali dva tribute nastupa za Hawkinsa u Londonu i LA-u u rujnu, a gosti su bili Queen, Paul McCartney, Alanis Morrisette, Cars, Rush i Miley Cyrus.

U novogodišnjoj izjavi bend je rekao obožavateljima da su odlučili nastaviti bez Hawkinsa, koji je s njima svirao od 1997. godine.

“Foo Fighters osnovani su prije 27 godina kako bi predstavljali iscjeljujuću moć glazbe i nastavak života”, napisao je bend, referirajući se na to kako je Grohlov prethodni bend, Nirvana, završio smrću frontmena Kurta Cobaina.

“U proteklih 27 godina naši obožavatelji izgradili su svjetsku zajednicu, predani sustav podrške koji nam je pomogao da zajedno prođemo kroz najmračnija vremena.”

“Bez Taylora nikada ne bismo postali bend kakav smo bili – a bez Taylora znamo da ćemo u budućnosti biti drugačiji bend.”

Oglasi

Nije objavljeno tko će preuzeti Hawkinsovo mjesto.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook