Connect with us

Kultura

Biografija Rolling Stonesa za 60. rođendan benda

Objavljeno

on

biografija rolling stonesa
Rockmark

Točno 12. srpnja, na dan kada je grupa The Rolling Stones 1962. održala svoj prvi koncert, na hrvatskom je u izdanju Rockmarka objavljena nova ažurirana i aktualna biografija benda, “Doba Rolling Stonesa: biografija najvećeg rock benda na svijetu”, autorice Lesley-Ann Jones.

Grupa The Rolling Stones održala je svoj prvi koncert 12. srpnja 1962. i taj se datum slavi kao rođendan Stonesa, ističu iz Rockmarka.

Točno na 60. rođendan, Rockmark predstavlja “Doba Rolling Stonesa: biografiju najvećeg rock benda na svijetu”, benda čija je priča jednako uzbudljiva kao i njihove pjesme.

Lesley-Ann Jones, autorica hvaljenih biografija Davida Bowieja i Freddieja Mercuryja, te knjige “Tko je ubio Johna Lennona?”, detaljno prati i secira put koji su Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones, Bill Wyman, Mick Taylor i Ronnie Wood prošli zasebno, ali i zajedno kao bend: što su dobili, što izgubili, a koga i što žrtvovali?

Dotičući se svih ključnih događaja iz povijesti Rolling Stonesa (smrt Briana Jonesa, Altamont, racija u Redlandsu…), velikih ljubavi (Anita Pallenberg, Marianne Faithfull…), kroz tristotinjak stranica praćenih i nekim do sada rijetko viđenim fotografijama Jones slaže sliku o bendu otvarajući zanimljiva i ne baš uvijek ugodna pitanja: može li umjetnik doista biti odijeljen od svoje umjetnosti? Koliko su Keith Richards i Mick Jagger krivi za smrt Briana Jonesa? Zašto Bill Wyman nije bio optužen za pedofiliju? Jesu li Mick Taylor i Mick Jagger bili ljubavnici? Kako su Stonesi kao borci protiv establišmenta postali njegov dio i globalni brend?

Oglasi

Nova, ažurirana i aktualna biografija Rolling Stonesa prati ovaj kontradiktorni bend od samog početka poručujući da se mahovina možda skuplja na “Kamenju”, ali ono se i dalje kotrlja, poručuju iz Rockmarka.

Prijevod na hrvatski potpisuje Stjepan Vrečko.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook