Connect with us

München

Božićni sajam u Minhenu otkazan i ove godine

Objavljeno

on

Bilo je za očekivati, no sada je i službeno, Božićni sajam u Minhenu je otkazan. Razlog je sve gora situacija s koronom, objavio je Grad u utorak nakon vijećanja s kriznim timom.

“Loša je vijest koju danas imam za sve stanovnike Minhena, a posebno za vlasnike štandova, no dramatična situacija u našim klinikama i eksponencijalno rastući broj infekcija ne ostavljaju mi ​​drugog izbora. Nažalost, tradicionalni Božićni sajam u Minhenu ove godine se ipak ne može se održati“, stoji u poruci gradonačelnika Dietera Reitera (SPD).

Prema njegovim riječima, sve drugo bi bilo neodgovorno povećanje rizika od infekcije, a također i pogrešna poruka javnosti.

“Posebno za sve zaposlenike u našim klinikama koji rade i iznad svojih mogućnosti. Ovdje se radi o izbjegavanju velikih gužvi koliko god je to moguće”, dodao je Reiter.

Dramatična situacija s koronom u Minhenu

Reiter je prošlog četvrtka opisao koliko je dramatična situacija s koronavirusom u Minhenu. U gradskim klinikama gotovo da nema slobodnih kreveta intenzivne njege, a situacija je sve gora.

Oglasi

“Zdravstvene vlasti i Gradska uprava hitno su savjetovali da se ne dopusti održavanje Božićnog sajma“, objašnjava Reiter, dodajući kako su službenici za pandemiju svih klinika u Minhenu na konferenciji jednoglasno upozorili na provedbu zahtjeva i ukazali na katastrofalnu situaciju u klinikama.

Privatni božićni sajmovi mogu se održavati

Ipak, Grad je razmotrio mogućnost da na Božićnom sajmu uz FFP2 masku bude obvezan i 2G propis, no prema Reiteru na ovom sajmu broj gostiju i poštivanje 2G pravila ne bi se mogli kontrolirati.

Međutim, pojasnio je kako se mogu održavati privatni božićni sajmovi na kojima je broj posjetitelja ograničen. U ovom slučaju vrijedi pravilo 2G+, a to znači da je pristup dopušten samo onima koji su potpuno cijepljeni i oporavljeni, ali je u isto vrijeme neophodan dodatni negativan korona test.

Financijska naknada za vlasnike štandova

Otkazivanje je posebno teško pogodilo vlasnike štandova. Reiter bi želio ostvariti “financijsku kompenzaciju” za one koji su ovom odlukom oštećeni. Istovremeno, nastavlja apelirati na stanovništvo da se cijepi. Unatoč mogućnosti cijepljenja, situacija je daleko od normalne, stoga još uvijek nije cijepljen dovoljan broj građana.

Zaključio je da u ovakvim situacijama zaštita zdravlja građana i podrška zaposlenika u klinikama imaju najveći prioritet.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook