Naslovnica Izdvojeno Božićni sajam u Münchenu je otkazan!

Božićni sajam u Münchenu je otkazan!

Božićni sajam u Münchenu je otkazan

Božićni sajam u Münchenu
foto: Michael Hofmann via Flickr

Bilo je za očekivati, sada je i službeno. Božićni sajam u Münchenu je otkazan. Razlog je sve gora situacija s koronom.


Grad je to objavio nakon vijećanja s kriznim timom u utorak.

Loša je vijest koju danas imam za sve stanovnike Münchena, a posebno za vlasnike štandova, ali dramatična situacija u našim klinikama i eksponencijalno rastući broj infekcija ne ostavljaju mi ​​drugog izbora. Nažalost, božićni sajam u Münchenu ne može se održati ove godine “, navodi se u poruci gradonačelnika Dietera Reitera (SPD).

Prema njegovim riječima, sve drugo bi bilo neodgovorno povećanje rizika od infekcije, a također i pogrešan signal. “Posebno za sve zaposlenike u našim klinikama koji rade maksimalno. Sada se radi o izbjegavanju velikih gužvi koliko je to moguće.”

Dramatična korona situacija u Münchenu

Reiter je prošlog četvrtka opisao koliko je sada dramatična situacija s korona virusom u Münchenu. U gradskim klinikama gotovo da nema besplatnih kreveta intenzivne njege, a situacija je sve gora. Reiter je prošlog ponedjeljka rekao novinarima da bi odluka o božićnom sajmu trebala biti donesena u utorak.

To se sada i dogodilo nakon sastanka kriznog tima. “Zdravstvene vlasti i okružna uprava hitno su savjetovali da se ne dopusti održavanje božićnog sajma“, objašnjava Reiter. “Također, jutros su službenici za pandemiju svih klinika u Münchenu na konferenciji jednoglasno upozorili na provedbu i ukazali na katastrofalnu situaciju u klinikama.”


Privatni božićni sajmovi se mogu održavati


Konačno, grad je razmotrio mogućnost da na božićnom sajmu uz FFP2 masku bude obvezan i 2G propis. No, prema Reiteru, božićni sajam nije mogao biti razgraničen – “broj gostiju i poštivanje 2G pravila ne bi se mogli kontrolirati“, objašnjava gradonačelnik.

Međutim, prema Reiteru, mogu se održavati privatni božićni sajmovi na kojima je broj posjetitelja ograničen. Ovdje tada vrijedi pravilo 2G+ – to znači da je pristup dopušten samo onima koji su potpuno cijepljeni i oporavljeni, ali je u isto vrijeme neophodan dodatni negativan korona test.

Financijska naknada za operatere štandova

Otkazivanje je posebno teško za vlasnike štandova. Reiter bi želio stvoriti “financijsku kompenzaciju” za one koji su pogođeni, kako objašnjava u komunikaciji. Istovremeno, gradonačelnik nastavlja apelirati na stanovništvo da se cijepi. Unatoč mogućnosti cijepljenja, jedno je daleko od normalnog, i zato što još nije dovoljno cijepljeno. “U mojim promišljanjima, koja sam sebi olakšao, zaštita zdravlja ljudi i podrška zaposlenika u našim klinikama imaju najveći prioritet.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
IZVORAZ
Prethodni članakŠtrajk u klinikama: Stotine radnika štrajkaju u Münchenu
Sljedeći članakŽarište u Rottal Inn-u: Nema više slobodnih kreveta
Život je neobično putovanje, a ja sam skitnica s još neobičnijim odredištem.