Connect with us

Sport

BRACINE OČI: Najvažniji Salihamidžićevi pomoćnici u Bayernu

Objavljeno

on

FC Bayern želi unaprijediti glavnog skauta Marca Neppea u tehničkog direktora. Bivši profesionalni nogometaš sada radi i za Hasana Salihamidžića.

U minhenskoj areni, Marco Neppe uvijek sjedi iznad svog šefa Hasana Salihamidžića, obično u bloku 105 između novinara i prostora iznad klupe za zamjene, gdje su zamjenici i članovi momčadi u doba korone. Kažu kako s ovog mjesta imate bolji pogled na teren nego izravno s klupe.

Skaut u momčadi FC Bayerna: Marco Neppe

Čovjek iz sjene, Neppe, kojeg djelatnici sigurnosti stadiona često traže propusnicu, posebno sada s maskom, treba jasan pogled, treba mir. Ipak, 34-godišnjak je sada najvažniji skaut u klubu. 2014. godine Neppea, koji je kao igrač ušao u treću ligu, doveo je u FC Bayern Michael Reschke. Obojica su prije radili za Bayer Leverkusen. Reschke je radio kao tehnički direktor kluba iz Münchena do 2017. godine, a Neppe kao skaut. U to su vrijeme obojica bili uključeni u transfere Kingsleyja Comana, Joshue Kimmicha, Sergea Gnabryja, Niklasa Sülea, između ostalih. Sve top transferi.

Oglas

Salihamidžić hvali Neppea nakon produžetka ugovora Musiali

Nakon Reschkeova odlaska 2017. godine, stvari su se nastavile uspješno odvijati. Salihamidžić je postavljen za sportskog direktora, a Neppe promaknut u glavnog skauta. Prema “Kickeru”, Neppe bi mogao čak biti promaknut i u tehničkog direktora, tj. preuzeti staru ulogu Reschkea. Salihamidžić, sada sportski direktor, vjeruje Neppeu kao i mnogi igrači, trenerski tim a i uprava kluba. “Jako sam zadovoljan što naš sustav otkrivanja nadarenih igrača, njihovog razvoja i integracije u profesionalni tim donosi plodove“, rekao je Salihamidžić nedavno nakon produženja ugovora s Juwel Musialom, dodajući “naš glavni skaut Marco Neppe je završio vrlo važan posao“.

Vrhunski talenti trebaju što prije završiti u Bayernu

U budućnosti će Neppe, koji radi u pozadini, postati još važniji. Zajedno sa Salihamidžićem, timom skauta i Jochenom Sauerom, šefom Bayernovog kampa, što prije treba otkriti vrhunski talent. To štedi novac, koji je također sve rjeđi u FC Bayernu zbog pandemije korone. S Musialom i Alphonsom Daviesom, klub sa sjedištem u Münchenu nedavno je proslavio dva ogromna uspjeha s mladim talentima. Obojica su u kratkom vremenskom razdoblju uspjeli znatno povećati svoju tržišnu vrijednost.

Kako bi se uspješni transferi nastavili i u budućnosti FC Bayern dodatno proširuje područje skautiranja. O bivšem profesionalcu Bundeslige i švicarskom reprezentativcu Pirminu Schwegleru raspravlja se kao o Neppeovom nasljedniku na mjestu glavnog skauta. Schwegler, koji je skaut u FC Bayernu od studenog, već je uključen u projekt transfera Omara Richardsa. Transfer braniča iz engleskog drugoligaša FC Readinga je sve bliži i bliži. Richards će dobiti četverogodišnji ugovor do 30. lipnja 2025. godine, a dolazi besplatno. Schwegler i Neppe su, zaključuju kritičari, Bracine “oči” u potrazi za novim zvijezdama i talentima koji obećavaju.

Oglas
Oglas

Oglas

Najave

Oglas

Blog

Oglas

Facebook