Naslovnica Sport BRAZZO RAUS: Navijači Bayerna žele smjenu Salihamidžića

BRAZZO RAUS: Navijači Bayerna žele smjenu Salihamidžića

Peticija za smjenu Salihamidžića

Foto: @christinanicoles via Twenty20

Nakon zahtjeva Hansija Flicka za raskidom ugovora, sportski direktor Hasan Salihamidžić sada je pod sve većim pritiskom. Navijači FC Bayerna pokrenuli su peticiju za izbacivanje odgovornih.

Od prošle subote postalo je jasno ono što se prije nekoliko tjedana činilo nezamislivim, trener Hansi Flick želi napustiti FC Bayern na kraju sezone. Uspješni trener nije komentirao točne motive svoje odluke da od odbora zatraži raskid ugovora koji vrijedi do 2023. godine. U isto vrijeme sukobi sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem u posljednjih nekoliko tjedana postaju sve očitiji.

Navijači Bayerna bijesni, ponašanje prema Flicku “neprihvatljivo”

Činjenica da će na kraju borbe za moć na relaciji Flick – Bayern očito sam prvo morati udovoljiti svojoj želji da raskine ugovor, a ne Salihamidžić, uzrokuje pogrešno razumijevanje nekih navijača. Kako bi ispitali stav udruge, neki od navijača pokrenuli su peticiju za Salihamidžićevom smjenom.

Kao navijači i članovi kluba smatramo neprihvatljivim postupanje prema najboljem svjetskom treneru! Preuzeo je mjesto glavnog trenera u teškoj situaciji i izvukao maksimum iz momčadi (6 naslova )“, obrazložili su inicijatori peticije.

Peticiju za deložaciju “Brazze” potpisalo već 7.400 pristaša

Od odgovornih zahtijevaju da se Klub ne rastane s trenerom, već sa sportskim direktorom. “Bilo bi nam drago kad bi Hasan Salihamidžić samostalno objavio hitnu ostavku na mjesto sportskog direktora“, kaže se u peticiji, te dodaje: “U suprotnom, pozvali bismo Nadzorni odbor FC Bayern München AG da ga smijeni iz ureda i ukloni iz upravnog odbora“.

Do ponedjeljka u 13 sati peticiju je potpisalo već 7.400 pristaša, a cilja se na 7.500 potpisnika.

Trenutno je još uvijek otvoreno hoće li inicijatori uspjeti s planom da Flicka zadrže u klubu. Prema izvješću “Sport1”, trener Bayerna zapravo bi mogao odlučiti ostati s rekordnim prvakom ako Hasan Salihamidžić napusti klub. Bavarski nadzorni odbor odgovoran je za budućnost sportskog odbora, a prema AZ-ovim informacijama, donedavno je više stajao uz Flicka nego uz “Brazzu”, koji u Uli Hoeneßu, međutim, ima snažnu podršku u odboru iza sebe.

IZVORAZ
Prethodni članakBLITZMARATHON 2021: Popis radara u Münchenu
Sljedeći članakASTRAZENECA SUVENIR: Kako se Nijemac cijepio u Beogradu
Bio sam na kraju svijeta, pa i nije tako strašno kako pričaju.