Naslovnica Sport BUNDESLIGA U PROBLEMIMA: Ogroman pad prihoda

BUNDESLIGA U PROBLEMIMA: Ogroman pad prihoda

Utakmice bez gledatelja donijele rapidan pad prometa

Prazne tribine itekako su utjecale na financije klubova (foto: kseniasol)

Bundesliga je u protekloj sezoni morala uknjižiti pad prodaje veći od 217 milijuna eura zbog korona krize.

Uglavnom zbog nedostatka prihoda u posljednjoj trećini sezone, ukupan promet 18 prvoligaških klubova pao je na 3,8 milijardi eura, kako je objavila njemačka nogometna liga u svom godišnjem ekonomskom izvješću. U godinama prije toga DFL (Njemačka nogometna liga) je petnaest puta zaredom obarala rekorde prodaje, no niz je okončan posljednjim izvješćem na koje je utjecao nedostatak publike koje nema na stadionima.

Samo u slučaju prodaje ulaznica prihodi su pali na 363,5 milijuna eura, što je nešto manje od trećine. Za tekuću sezonu DFL očekuje još veći minus, pogotovo jer je na tržištu transfera također bilo značajnih gubitaka.

Ogroman opseg krize u koroni pogodio je sva područja života širom svijeta, uključujući i njemački profesionalni nogomet“, rekao je direktor DFL-a Christian Seifert.

Klubovi bi ipak mogli nastaviti s radom zahvaljujući ekonomskim osnovama koje su izgradili u posljednjih dvadeset godina. “S obzirom na ogromne učinke pandemije, disciplinirana i dalekovidna ekonomska akcija još uvijek je imperativ za sve klubove“, upozorio je Seifert.

IZVORAbendzeitung
Prethodni članakŠAMPION GUŽVE: München u svjetskom vrhu
Sljedeći članakŠTRAJK UPOZORENJA U BMW-u: Traži se povećanje plaće za 4 posto
Ne gledaj me tako dok se ludi snovi množe...