Connect with us

Domovina

Carina Hrvatske i BiH potpisale memorandum o kontroli roba

Objavljeno

on

Prelazak granice automobilom
twenty20photos

Čelni ljudi uprave carina Hrvatske i Uprave za neizravno oporezivanje (UINO) BiH potpisali su u srijedu memorandum kojim je predviđena razmjena podataka kako bi se spriječile zloporabe prigodom uvoza i izvoza roba, pranja novca, nelegalne trgovine te korupcije u carinskim službama.

Kako je priopćeno iz UINO BiH, memorandum su u Banja Luci potpisali direktor te uprave dr. Miro Džakula i direktor Carinske uprave Hrvatske Mario Demirović.

“Cilj potpisanog Memoranduma je da se na dnevnoj osnovi razmjenjuju informacije između carinskih službi dviju zemalja o izvozu roba iz jedne zemlje i ukupne informacije o uvozu robe u drugu zemlju”, stoji u priopćenju.

Pojašnjava se da će se na temelju tih podataka sprječavati bilo kakve zloporabe oko prijenosa roba preko granice, a ujedno će se sprječavati i mogućnost korupcije u carinskim službama dviju zemalja.

Vodstva carina Hrvatske i BiH dogovorila su i razmjenu informacija oko prijave unosa i iznosa gotovog novca kako bi se spriječilo pranje novca. Uz to dvije uprave će razmjenjivati i informacije oko suzbijanja nelegalne trgovine, posebno duhana i duhanskih proizvoda.

Oglasi

Vodstva uprave carina Hrvatske i Uprave za neizravno oporezivanje BiH dogovorila su i da se od 1. ožujka započne prijevoz roba preko graničnog prijelaza Svilaj koji je otvoren krajem prošle godine.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook