Naslovnica Balkan Corona u Hrvatskoj: Hoće li i Njemačka uvrstiti Hrvatsku u rizična područja?

Corona u Hrvatskoj: Hoće li i Njemačka uvrstiti Hrvatsku u rizična područja?

Hoće li i Hrvatska na listu rizičnih zemalja?

1190
0
Hrvatska na listi rizičnih zemalja?
  • Corona u Hrvatskoj
  • nove rekordne brojke
  • hoće li Njemačka i Hrvatsku uvrstiti na listu rizičnih?
  • slušaj Radio Putokaz, prati nas na Facebooku
Makarska

Corona u Hrvatskoj

Corona u Hrvatskoj ruši rekorde. Broj novooboljenih je drastično skočio u posljednje vrijeme. Iako su brojke ispod balkanskog prosjeka pojedine zapadne zemlje su zabrinute povećanjem broja zaraženih u Hrvatskoj. Hrvatski Zavod za javno zdravstvo je posljednjih dana izvještavao o rekordnim brojkama kakve nisu bile niti u špici corona pandemije. Navodi se kako se većina novih zaraza dogodila u klubovima na Jadranskoj obali. Hrvatska je veoma popularna među njemačkim turistima jer je dohvatljiva automobilom tako da se u Njemačkoj sa pozornošću prati razvoj situacije u Hrvatskoj. Makarski klub Makarana se ističe u njemačkim medijima kao žarište.

Hoće li i Njemačka upozoriti na Hrvatsku?

Postoji velika mogućnost da Njemačka uvrsti Hrvatsku na listu rizičnih zemalja. Što to znači? Biti ćete upozoreni na rizik od putovanja u tu zemlju što kao posljedicu može da ima, ukoliko ste u povratki pokažete inficirani Covidom 19 da vam zdravstveno osiguranje neće snositi troškove liječenja. Isto tako i poslodavac vam može uskratiti naknadu za vrijeme provedeno izvan posla a uzrokovano Covidom 19. Pojednostavljeno, bili ste upozoreni, niste slušali, sada snosite posljedice. Sve navedeno već vrijedi za ostale zemlje regiona poput BiH, Srbije…

Austrija uvodi nove mjere

Austrija od ponedeljka uvodi nove mjere

U Austriji će se u Hrvatsku primjenjivati ​​upozorenje o putovanju od ponedjeljka, 17. kolovoza. To se ne odnosi na povratnike u druge zapadne zemlje koje Austriju koirste kao tranzitnu zemlju. Ukoliko samo prolazite kroz Austriju nećete morati imati validan i svjež test no nećete imati pravo se niti zaustavljati u Austriji. Preporuka je da natočite rezervoar pun goriva prije ulaska u Austriju. Oni koji se vraćaju iz Hrvatske moraju se pripremiti za strože kontrole na austrijskoj granici. Austrijski kancelar Sebastian Kurz upozorava na porast slučajeva koji su pristigli iz Hrvatske i zato želi pooštriti graničnu kontrolu.

Svi koji ne mogu pokazati negativan test za koronavirus koji nije star više od 78 sati moraju ići u karantenu. Kurz ne isključuje izravne testove na granicama.

Mišljenja smo da su zapadni hrvatski partneri ipak malo gledali kroz prste kako bi se barem djelomično mogla kapitalizirati ionako slabija tursitička sezona. Vrijeme godišnjih odmora se polako privodi kraju pa samim time raste i mogućnost uvrštavanja Hrvatske na listu rizičnih. Ostaje nam da se nadamo da će samodisciplina i odgovornost ipak u konačnici prevladati te da će se broj infekcija smanjivati.

Imaš priču za nas? Piši nam: info@putokaz.eu

Putokaz na Instagramu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.