Corona virus se širi Njemačkom. Do sada je registrirano 135 slučajeva.

Najjače je pogođena Sjeverna Rajna-Vestfalija za 70 slučajeva. Zbog preventivnih razloga zatvorene su sljedeće škole:

Nakon što je virus corone registriran kod jednog od djelatnika, osnovna škola Clemens August u Bonn-Poppelsdorfu zatvorena je 14 dana.

U Mönchengladbachu će katolička osnovna škola u Holtu i podružnica u Günhovenu biti zatvoreni do 15. ožujka. Učiteljica iz osnovne škole Holter bila je zaražena.

Učiteljica se također zarazila u Lüdenscheidu, Mozaična Forderschule škola ostaje zatvorena do kraja tjedna. Kao mjeru opreza otkazana su i predavanja u susjednoj osnovnoj školi Otfried Preußler.

U Bürenu u okrugu Paderborn osnovna škola Harth i gimnazija Liebfrauen biti će zatvorene do utorka, zbog sumnje na infekciju virusom Corone. To je najavila glasnogovornica okruga Paderborn u ponedjeljak navečer.

Sljedeće škole u okrugu Rhein-Erft bit će zatvorene u ponedjeljak: Förderschule zum Römerturm u Thoru i gimnazija Gutenberg u Bergheimu (također u utorak), škola Donatus u Pulheimu-Brauweileru i Lindenschule u Frechenu.

Odahnuti mogu u školi Albatross u Bielefeldu: Djelatnik škole nije bio zaražen, škola je rekla da nema rizika od zaraze. Iz organizacijskih razloga, nastava se još uvijek otkazuje u ponedjeljak. Normalizacija nastave nastavit će se od utorka.

Škole i vrtići u okrugu Heinsberg ostat će zatvoreni kao mjera opreza do 6. ožujka.

Kao što smo i javljali jučer, povodom završetka praznika, bavarsko Ministarstvo zdravstva pozvalo je sve one koji se vraćaju iz Italije na poseban oprez. Svi koji imaju osnovanu sumnju na infekciju trebali bi se obratiti obiteljskom liječniku telefonom.

Otkazani sajmovi

Mjere zaštite:

Ako se želite zaštititi od virusa corone – ali prije svega i drugih infekcija dišnih putova koje su u Njemačkoj vjerovatno veće, prema stručnjacima, trebate se pridržavati općih higijenskih pravila. Jednake su za sve respiratorne infekcije.

  • Operite ruke često sapunom i vodom. Antimikrobni aditivi obično nisu potrebni. Temperatura vode također nije bitna.
  • Operite ruke najmanje 20 sekundi.
  • Nakon pranja temeljito osušite ruke.
  • Držite se podalje od ljudi koji kišu ili kašljaju i sami koriste maramice za jednokratnu upotrebu. Nakon kašljanja, kihanja i ispuhivanja nosa, također biste trebali što prije oprati ruke.

I naravno….što manje panike….:))

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Molimo unesite ovdje svoje ime