Connect with us

Automoto

Dakar: Tijekom devete etape poginuo gledatelj

Objavljeno

on

Tijekom jučerašnje, devete etape relija Dakar poginuo je jedan 69-godišnji gledatelj kojeg je udario kamion, objavili su organizatori natjecanja.

Nesreća se dogodila kada je češki vozač Aleš Loprais kamionom prešao preko jedne dine iza koje je 69-godišnji Talijan čučao kako bi snimio nekoliko fotografija. Vozač ga je udario, a da nije niti znao, pa je nesvjestan svega nastavio vožnju.

Nesretni muškarac je preminuo tijekom transporta u bolnicu u Rijadu. Sve se dogodilo tijekom završnih kilometara 358 kilometara digačke dionice između Rijada i Haradha.

Loprais je tek navečer obaviješten o nesreći nakon čega se stavio na raspolaganje lokalnim vlastima. Od šoka je odustao od daljnjeg nastupa na dakarskom reliju.

U posljednjih nekoliko dana, još je nekoliko puta bilo opasnosti od sličnih nesreća, a vozači su morali trubiti kako bi natjerali gledatelje da se pomaknu.

Oglasi

Dakarski reli se odvija u pretežito pustinjskom području i staza nije omeđena rubnicima niti bilo čim drugim. Na ruti gotovo da i nema nadzora.

Nesretni Talijan bio je poznat po prema fotografiji i pustinjama.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook