Connect with us

Viral

FACEBOOK OGLASI: Prevaranti iz Srbije haraju dijasporom

Objavljeno

on

Anita Kovac

Ako ove oglase niste vidjeli na Facebooku, onda vjerojatno niti ne koristite ovu društvenu mrežu, jednostavno ih je nemoguće ne primjetiti. Doslovno iskaču iz svake moguće Facebook grupe gdje administratori ne vode računa o onome što se objavljuje, a naivni korisnici nasjedaju.

Fancy bunde, uglancane kuhinje, komadi namještaja i to sve po zdravom razumu nevjerojatnim “akcijskim” cijenama. Dvije bunde za 120 eura, kičasti namještaj za 230 i sl. Dostava uključena. Kvaka je u tome što dostave nema. Kao što nema niti regulacije i kontrole u nečemu što se može nazvati slobodna trgovina. Bolje reći kriminalna jer kao trgovina uopće ne postoji.

Anita Kovač – real or fake?

Jedno ime se pojavljuje svugdje. Anita Kovač. Vjerojatno niti pojma nema da se netko služi njezinim profilom jer novac ide na neko sasvim drugo ime. Istina ili ne, to bi radije ostavili nekoj od nadležnih institucija za provjeru. Prevara je toliko perfidna da je gotovo savršena.

Naivni kupci se polakome na cijenu, ostvare kontakt sa prodavačem, uplate novac i ne dobiju dogovorenu robu. Vrlo jednostavno, zar ne?

Top “ponuda” za svaki džep

Sramota čuda radi

Prevaranti i računaju na činjenicu da kada se lakovjerni kupci već nađu u situaciji da shvate kako su ostali i bez novca a i robe neće potezati nikakve pravne radnje. Iznosi su takvi da većina naših sugovornika ne želi obavjestiti policiju jer se radi o iznosima do 300 eura pa “tko će se sada još s time zejebavati”. Vuk sit a ovce na broju.

Kada se ostvari kontakt koji ide isključivo preko Whatsappa sve ide glatko. Novac treba uplatiti na račun koji se nalazi u Srbiji, isporuka ide baš sutra (kakve li sreće) na adresu kupca a još je i besplatna. Ako pitate što je garancija isporuke dobijete nekoliko screenshotova “prezadovoljnih”, naravno imaginarnih kupaca. Čak ćete i dobiti sliku vašeg paketa. Doduše, nismo uspjeli doznati kako upakiraju kuhinje ali bunde su uredno “zapakirane”. Do koje adrese, nije poznato.

Oglasi

Prevaranti – Kuda ide lova?

Novac ide na Postal Savings Bank na adresi Kraljice Marije 3 u Beogradu. Primatelj je Milena Zablacanski. To nas i navodi na sumnju da je profil Anite Kovač ili hakiran ili samo paravan. S gospođom Kovač nismo uspjeli stupiti u kontakt. Po slikama se radi o obiteljskoj ženi sa suprugom i dvoje djece.

Upute za uplatu

Koliko god ovi oglasi izgledali prozirno nažalost i dalje postoje ljudi koji vjeruju u njih i nasjedaju na ove prijevare koje su u međugranično neuređenom internet svijetu društvenih mreža izrazito u sivoj zoni.

Da bi policija djelovala treba ih netko prijaviti. Bez prijave ovi drski prevaranti će i dalje loviti u mutnom i uzimati iznose bez kojih ćete vi preživjeti ali će oni živjeti životom puno kvalitetnijim od vašega. Upravo s vaših par stotina eura. I smijat će se dok budu dizali te novce s računa koji su poznati i nisu skriveni.

Zakoni su prekršeni, smo je pitanje tko će ih provoditi. Nemojte se bojati prijaviti, pomoći ćete drugima. A ovim likovima svakako treba statit na kraj. Jer kako ona stara kaže “Možeš kako hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš”. Ovdje nam se uklapala i ona gdje nema kruha bez motike, ali što bi se reklo, pustimo institucije da rade svoj posao, bez obzira gdje se one nalazile.

Ovdje možete naći relevantne kontakte (da,malo je čudno da stranica MUP-a Srbije kada ju otvarate kaže da nije sigurna… al valjda oni znaju što rade)

http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/Kontakti

Oglasi

Imate nešto dodati na ovaj članak? Pišite nam: info@putokaz.eu

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook