• Film Džemo – dokumentarni hit i inspirativna priča
  • Koprodukcija Klix.ba portala i Al Jazeere
  • Slušaj Radio Putokaz

Film Džemo – priča o životu

Film koji je osvojio publiku “na brzaka” prati svakodnevnicu poljoprivrednika koji je uspio spojiti ljubav prema trčanju i poslovne obaveze.

Inače film je otvorio ovogodišnji AJB DOC Film Festival i u samo nekoliko sati pobrao simpatije a i klikove velikog broja gledatelja.

Džemin dan starta u pet ujutro, kada odlazi nahraniti i očistiti deset krava, zatim pakuje i prodaje mlijeko, a onda odlazi po stočnu hranu. Živi s majkom, ocem i bratom koji mu pomažu u prodaji mlijeka. Naizgled sasvim obična svakodnevnica čovjeka sa sela. No Džemo se od ostalih poljoprivrednika izdvaja po tome što sve obaveze završava trčeći. Svakodnevno prelazi više od 20 kilometara gurajući obična kolica u kojima je nerijetko i do 150 kilograma stočne hrane.

Gledatelji kroz dokumentarac imaju priliku pratiti Džemu kako se priprema i odlazi na prvu veliku regionalnu utrku. Imaju priliku zaviriti u potpuno drugačiji svijet, bez društvenih mreža, pametnih satova i mobitela, te otkriti u čemu leži tajna Džemine ljubavi prema trčanju, kao i to kome ovaj 45-godišnjak posvećuje svaku svoju pobjedu.

Film Džemo, FILM DŽEMO: Priča o životu
Džemo pobjednik

Film “Džemo” traje 44 minute, snimljen je 2020. godine u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Režiju i scenarij dokumentarnog filma “Džemo” potpisuju Lejla Kajić i Davorin Sekulić, novinarka i fotoreporter portala Klix.ba. Produkcija: Klix.ba za Al Jazeera Balkans (2020); Muzika: Adnan Zilić; Snimatelj: Amel Đikoli; Tonski snimatelj: Samir Hrković; Producent: Sead Kreševljaković; Postprodukcija slike: Sanjin Manov; Grafički dizajn: Haris Jusović (Jusa Originals); Dron: Hajrudin Suljić (Helifilm).

Film je u prva 24 sata pogledalo preko 25.000 ljudi. Moguće ga je pregledati na Klix.ba i na online platformi AJB DOC-a potpuno besplatno i bez registracije. Film će biti dostupan do završetka festivala (15.9.)

IZVORKlix.ba
Prethodni članakLETEĆA BEBA: Mjesto rođenja – nebo iznad Münchena
Sljedeći članakNove korona mjere u Minhenu. Što se mijenja od četvrtka?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.