Connect with us

Film & TV

FILMSKA PREPORUKA: München – Na rubu rata

Objavljeno

on

GLEDALI SMO: Minhen - Na rubu rata

Zanimljiva dramatizacija jedne od ključnih prekretnica u modernoj svjetskoj povijesti, München: Na rubu rata (Munich: The Edge of War) prati nevjerojatno stvaranje neugodnog saveza, pokušavajući vlastitim naporima očajnički zaustaviti izbijanje rata 1938. godine.

Uoči Drugog svjetskog rata Hitler planira invaziju na Čehoslovačku. Nacije žure pronaći mirno rješenje bez izgleda za rat, a Britanija regrutira državnog službenika Hugha Legata (George MacKay) da putuje u München kako bi prikupio obavještajne podatke i spriječio katastrofu.

Uskoro se susreće sa svojim, sada otuđenim prijateljem s Oxforda, Paulom von Hartmannom (Jannis Niewöhner), njemačkim diplomatom koji je napustio svoj bezbrižni život nakon što je podržao nacističku stranku. Zajedno pokušavaju utjecati na tijek potpisivanja deklaracije koja će odgoditi rat. Doduše, na kratko.

Film je propustio prikazati stvarno stanje u Njemačkoj tih dana, osobito po pitanju antisemitizma, no i kao takav funkcionira u formi napetog no ipak predvidivog scenarija.

Jeremy Irons kao i obično vrhunski glumi, ovoga puta u ulozi premijera Nevillea Chamberlaina.

Oglasi

Korektan, napet film nas drži u stolici do samoga kraja. No ništa više od toga. Kada se oduzmu i saberu dojmovi ipak bi rekli da nećete požaliti potrošiti vrijeme na ovaj film ali pod uvjetom da ste ljubitelj špijunsko-diplomatskih akcija.

Film ovih dana visoko kotira na platformi Netflix, a zanimljivo je kako u njemu možete vidjeti duh vremena Münchena uoči početka Drugog svjetskog rata.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook