Connect with us

Njemačka

Freistaat Sachsen traži 89 milijuna eura odštete nakon provale u Zeleni trezor 

Objavljeno

on

Njemačka savezna država Sachsen potražuje 89 milijuna eura kao odštetu nastalu provalom u Zeleni trezor u studenom 2019.

Naime, šestorica kradljivaca iz klana Remmo su u studenom 2019. provalili u Zeleni trezor i otuđili određenu količinu nakita i dragulja, a Christiane Schreiber kao predstavnica Državnog ureda za porez i financije istaknula je pri sudu u Dresdenu, da je počinjena šteta u iznosu od 89 milijuna eura.

Kradljivci su u spektakularnoj pljački uzeli 21 komad nakita od dijamanata i brilijanata ukupne vrijednosti 113 milijuna eura.

Naime, dio nakita i dragulja je vraćen, ali je pretprio otećenja zbog nepopisnog skladištenja. Radovi na popravcima iznosit će oko 25 milijuna eura.

Eve Begov, koja je restaurator pri Zelenom trezoru, na sudu je kazala kako je obnova oštećenih dijelova jako zahtjevna i mukotrpna. “Razbijena vaza je razbijena i uz restauraciju nikad više neće biti ista i gubi automatski svoju vrijednost”, ističe Begov.

Oglasi

Šteta procijenjena na epoleti s dijamantnog kopleta ruža procijenjena je na oko 4,5 milijuna eura, a šteta se temelji na osnovu procjenje osiguravajućeg društva. No, i dalje nedostaju epoleta i veliki prsten kraljice Amalie Auguste, a kraljičina ogrliva, gumbi i set ruža i dalje aw vode kao nestali.

Pet članova Remmo klana priznali su sudjelovanjeu pljački.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook