Naslovnica Klopa Gastro patrola: Maslinovo ulje “Bilini” – Mediteran u boci

Gastro patrola: Maslinovo ulje “Bilini” – Mediteran u boci

356
0

Sale je moj jaran sa faksa. Svirali smo skupa po nekim bandovima u Puli. Sale je jako dobar bubnjar. Inace veoma pedantant pa je tako za razliku od mene puno uspjesnije apsolvirao fakultet u Puli koji smo pohadjali te svoje marketinske sposobnosti prenio i na svoju drugu najvecu ljubav a to je maslinarstvo.

To svakako nebi uspio bez prve ljubavi , supruge Vedrane sa kojom se i brine o Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Rakovac. 

U pituresknom Istarskom mjestu Rakovci u masliniku Zacrikva zriju potpuno ekoloske masline koje se kasnije pretacu u rajski nektar ekstra djevicanskog ulja “Bilini”

OPG Rakovac – maslinik Zacrikva

25 godina predanog rada je kao rezultat iznjedrilo ulje vrhunske kakvoce prepoznato i na medjunarodnom trzistu.

Višesortno istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini je vrhunsko maslinovo ulje proizvedeno po najvišim standardima kvalitete u industriji.

ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini

Jedan od čimbenika koji također utječe na kvalitetu maslinovog ulja je i lokacija na kojoj se nalaze stabla. Maslinici su locirani na graničnoj zoni uspijevanja masline kao biljke.

Pojam ekstradjevičansko maslinovo ulje označava maslinovo ulje koje ima kiselost (slobodne masne kiseline) ispod 0,8 posto. Veća količina slobodnih masnih kiselina u ulju može potaknuti seriju promjena koje se očituju pogoršanim organoleptičkim karakteristikama ulja i sklonosti kvarenju.

Važno je spomenuti i da je ulje Bilini uvršteno u vodič 500 najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu, Flos Olei.Na međunarodnom natjecanju Maslina 2017. u Splitu, među 500+ vrhunskih ulja, ulje Bilini je osvojilo šampionsku titulu, kao najbolje u velikom broju kategorija. Najdraža im je plaketa za najveću ocjenu na panelu za organoleptička svojstva.

Od travnja 2019. otvorena je kušaona OPG Rakovac u Puli, na adresi Vidikovac 68. U  kušaoni možete kušati i kupiti ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini. Ulje Bilini možete kupiti i u webshopu: https://opg-rakovac.hr/shop/

WEB STRANICA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.