• Gastronomija i ugostiteljstvo: Koja pravila vrijede od danas
  • Od danas 18.5.2020. se otvaraju terase i dio gastronomije
Točionik
Biergarteni startaju od 18.5.2020

Od 18. svibnja nadalje, ugostiteljstvo / blagovaonice na otvorenom (npr. Pivski vrtovi) moći će se otvoriti do 20 sati

Od 25. svibnja nadalje, unutarnje blagovaonice restorana bit će otvorene do 22 sata

Od 30. svibnja nadalje, hoteli, apartmani i kampovi mogu se ponovno otvoriti (pod ograničenjem, poput javnih površina ,poput zatvorenih bazena / fitnes centara)

Higijenski okviri

Uveden je i okvir prema kojem pojedini ugostiteljski objekti mogu izraditi vlastite sustave zaštitne higijene. Temeljni dijelovi ovog okvira uključuju:

Udaljenost gostiju, osoblja i ostalih kupaca restorana mora biti  1,5 m. Obitelji i članovi istog kućanstva mogu međutim sjediti bliže. Za poslužitelje i osoblje: pokrivanje nosa / usta (npr. Maske) obvezno je za poslužitelje u blagovaonicama. Pokrivanje nosa / usta unutar kuhinje obvezno je samo u slučajevima kada se 1,5 m ne može održavati.

Za goste: pokrivanje nosa / usta (npr. Maske) obvezno je kada nisu za svojim stolom. Slučajevi gdje se maska ​​mora nositi uključuju se prilikom odlaska u kupaonicu, ulaska / izlaska, itd.
Planovi ventilacije i čišćenja moraju se prilagoditi. Čini se da je to možda ovisno o diskrecijskoj ocjeni pojedinih ustanova (ali na temelju novog uvedenog okvira).

GASTRONOMIJA I UGOSTITELJSTVO

Podaci o kontaktima gostiju bit će zabilježeni. Te će se informacije zatim koristiti za kontaktiranje gostiju u slučaju da se ustanovi da je neki drugi posjetitelj pozitivno testirao virus.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Molimo unesite ovdje svoje ime