Naslovnica Blog Hajro portir i plameni behar

Hajro portir i plameni behar

491
0
harry potter

Vijest koja je jučer uzbudila te pobudila pažnju svih medijskih kuća dolazi iz Bosne i Hercegovine. Megapopularna spisateljica JFK Rowling i njen odvjetnički tim su zaprimili tužbu za plagijat. Osupnuta Rowling nije mogla vjerovati da ju je netko tužio. Tragom te priče i naša ekipa sa bloga Bluz Umornog konja se uputila na planinu Vlašić točnije u okolicu grada Turbe i još preciznije u selo Pripizdići gornji.

Hajro Tufahija koji inače radi kao portir u rudniku potpuno mrkog uglja 36.maj te ga zato i zovu Hajro Portir podnio je tužbu opštinskom sudu u Čekrčićima kada je saznao za opus o malom čarobnjaku Hari Poteru jer smatra da je spisateljica upotrijebila baš njegov lik za kreiranje malog čarobnjaka. U svojoj tužbi on navodi neke od argumenata:

Harry Potter – Hajro Portir

čarobnjačke vještine – moraš biti pravi mađioničar da sa 150 maraka preživiš mjesec sa 6-oro djece i ženom te sa punicom.

letenje na metli – i njega žena isklofa metlom kad se pjan vrati kući iz kafane

plameni behar – i on je vidio plameni behar kad se jednom nakrko rakije kod amidže Reufa negdje oko Bajrama sedamdesetpete

Hari poter i odaja tajni – i Hajro je jednom odo tajnu materi da je vidijo babu sa komšnicom Šefikom na njivi pa ga babo Zejtin ušopo sa JNA kajšem da ga i danas pamti.

Svi ovi argumenti, smatra Hajro su i više nego dovoljni da tužba uspije. On potražuje od spisateljice iznos od 420 maraka jel mu toliko za ćumura fali.
Na kraju ostaje samo nepoznanica kako je Hajro došo do informacija o sadržaju knjiga JFK Rouling jer se pouzdano zna da je Hajro dosad pročito samo dvije knjige. Babinu partijsku knjižicu i materin Sanovnik al do 12 stranice jer se prepo nekih vještica. Nadamo se da će i u ovom slučaju pravda ipak pobijediti….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.