Connect with us

Uncategorized

HOFFEST: 50 godina rada Stalne državne komisije Hrvatska-Bavarska

Objavljeno

on

Hoffest Munchen
Foto: D. Đukić

U Münchenu se ovih dana obilježava 50 godina rada Stalne državne komisije Hrvatska-Bavarska. Pored ručka koji je organizirao predsjednik Vlade Bavarske dr. Markus Söder s predstavnicima hrvatske zajednice krajem lipnja, u sklopu Hoffesta je održan i susret ministrica poljoprivrede Hrvatske i Bavarske.

Hoffest se tradicionalno održava svake godine izuzev za vrijeme pandemije, a ovogodišnji festival je okupio 17 izlagača na kulinarskim štandovima. Posebnost ove godine je bio i štand s hrvatskim delicijama na kojem su predstavljeni tradicijski proizvodi iz Hrvatske.

Hrvatski štand su posjetile i resorne ministrice poljoprivrede, bavarska Michaela Kaniber i hrvatska Marija Vučković. Pored ministrica tu su bili i generalni konzul Vladimir Duvnjak, direktor tvrtke Podravka Njemačka Alen Ipša te predstavnici tvrtke Adria Impex koji su bili i domaćini na ovom štandu.

Štand s hrvatskim proizvodima bio je vrlo dobro posjećen ne samo zbog vizualno atraktivnog ugođaja nego i zbog prave domaćinske atmosfere gdje su brojni posjetitelji mogli kušati vrhunske kulinarske proizvode i odlična vina iz svih krajeva Hrvatske.

Visokim gostima su uručeni i prigodni darovi a druženje je potrajalo do poslijepodnevnih sati.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook