Connect with us

Njemačka

Holetschek za ublažavanje korona pravila u bavarskim bolnicama

Objavljeno

on

Holetschek se oslanja na osobnu odgovornost i zalaže se za ublažavanje zahtjeva za posjete u bavarskim bolnicama. Klinika u Münchenu već provodi zahtjev.

Bavarski ministar zdravstva Klaus Holetschek (CSU) smatra ublažavanje pravila posjeta u bolnicama primjerenim zbog ublažavanja situacije s koronom.

“Nakon razgovora s Bavarskim bolničkim društvom, apeliram na bolnice da prilagode svoje smjernice za posjete pacijentima promijenjenom procesu infekcije”, rekao je političar CSU-a u ponedjeljak u Münchenu.

Holetschek poziva na ublažavanje pravila u vezi s koronom u bavarskim bolnicama

Posjeti su važni za oporavak pacijenata i ograničenja prava na posjete moraju biti razmjerna, navodi Njemačka tiskovna agencija (dpa).

S Holetschekova stajališta, vrijeme je da klinike preispitaju svoje propise o vremenu posjeta, dopuštenom broju posjetitelja i drugim zahtjevima.

Oglasi

“Jedna stvar je jasna: klinike imaju najbolju stručnost za procjenu zaštite od infekcije i normalnosti. Bavarska stoga ne samo da se nastavlja suzdržavati od bilo kakvih zahtjeva ovdje, nego je čak ukinula preporuke dane klinikama tijekom pandemije korona za postupanje sa zahtjevima za posjete”.

Osobna odgovornost prije obveze

Roland Engehausen, direktor Bavarskog bolničkog društva, dodao je da se srećom trenutno ne očekuje novi val korone u bolnicama.

„Stoga sada vidimo mogućnosti korak po korak za prilagodbu propisa o posjetama klinika pozitivnim pomacima.” Dobrodošlo je ako bolnice sada mogu „prilagoditi svoje propise o posjetima promijenjenoj situaciji s infekcijom s osjećajem za mjeru” uzeti u obzir lokalne uvjete. Sigurnost pacijenata i dalje će biti na prvom mjestu.

“Kako kraj pandemije bude napredovao, osobna odgovornost trebala bi također zauzeti mjesto državnih zahtjeva kada je riječ o obvezi nošenja maski i zahtjevima testiranja u medicinskim ustanovama”, rekao je Holetschek.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook