Connect with us

Putovanja

I hrvatski profesionalni planinari preporučuju Bavarske Alpe za odmor

Objavljeno

on

Bavarske Alpe

Meteorolozi kažu da zima nije gotova. Mnogo će poželjeti uputiti se u planine. Najbliže su svakako Bavarske Alpe.

Sa Planinarenje.hr preporučuju upravo ove snježne ljepotice.

Naime, Bavarske Alpe su dio alpskog planinskog lanca Wetterstein koji se proteže na granici između Austrije i Njemačke. Okružen strmim dolinama, do njenog 2.962 metra istočnog vrha Zugspitze dolazi se s Bayerische Zugspitzbahnom ili žičarom. Ova planina je najviša u Njemačkoj, iznimno je popularna među planinarima, s brojnim stazama svih razina koje se mogu izabrati.

Na kolodvoru Zugspitz-Westgipfel nalazi se panoramski restoran na 2.950 metara. Obližnja Schneefernerhaus na sjevernom rubu Zugspitzplatta popularno je mjesto za skijaše koje treba posjetiti zimi. Najviše skijaško područje u Njemačkoj, oživljava kao zaljubljenici u zimske sportove iz cijele Europe koji dolaze na vrhunske aktivnosti na snijegu.

Potražite zimsku zabavu tako blizu Münhena

Bavarske Alpe protežu se južno od Münchena do austrijske granice i od prekrasnog jezera Constance na zapadu do susjedstva Salzburg na istoku. Dosežući visinu od gotovo 3.000 metara, svoju ljepotu nadopunjuju duboke glečerski izrezbarene doline i visoki platoi s brojnim jezerima, Bavarske Alpe nude mnogo toga za raditi. Uz zimske sportove, tu su i ljetni izleti svih vrsta: šumske šetnje, vodopadi, lagani usponi i gondola do spektakularnih pogleda.

Oglasi

Na selu, duboko u svojim dolinama, leže neki od najljepših gradova u Bavarskoj. Posebno su slikoviti gradovi Garmisch-Partenkirchen, Mittenwald i Berchtesgaden, sa svojim šarenim bojama i baroknim župnim crkvama.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook