Connect with us

Minhën

IMA/NEMA: Doček Nove godine u Minhenu

Objavljeno

on

Doček Nove godine u krevetu
Velika većina i ove će godine Novu godinu dočekati u vlastitom domu

Silvestrovo je za koji dan. Istražili smo što se (ne)nudi u glavnom gradu Bavarske za proslavu dočeka Nove godine.

S obzirom na svakodnevno nova pravila po pitanju korone upitno je kako u Novu 2022. godinu ući na neki davno zaboravljeni način, kroz pjesmu, ples, veselje, dobru trpezu i dobru kapljicu.

U gradu nema organiziranog dočeka što je sasvim i očekivano s obzirom da je pokrajinska vlada donijela odredbe koje nikako ne idu u prilog bilo kakvom organiziranom slavlju.

Oglas

Zabranjene konzumacije alkohola, ali i vatromet

U centru grada vrijedi zabrana konzumacije alkohola. Zabranjeno je okupljanje više od deset osoba na popularnim mjestima i njihovoj široj okolici. Prema Gradskoj upravi, to su sljedeća područja u Minhenu: uža gradska jezgra s pješačkom zonom i Viktualienmarktom, Baldeplatz, Friedensengel, Olympiaberg i susjedne zelene površine, palača Nymphenburg i Wittelsbacherbrücke, Reichenbachbrücke i Corneliusbrücke.

U centru grada s pješačkom zonom i Viktualienmarktom također vrijedi zabrana konzumacije alkohola na javnim površinama na Staru i Novu godinu od 31. prosinca od 11 do 1. siječnja do 23 sata.

Naši lokali u Minhenu ipak nešto nude

Restoran UNA: Doček Nove godine uz glazbu uživo i bogatu trpezu po cijeni od 80 eura. Nije jasno je li u cijenu uključena i konzumacija pića (pretpostavljamo da nije) a pogotovo nije jasno koja pravila vrijede po pitanju korone. U ponoć možete očekivati Prosecco.

Restoran Moosacher Paradise: Organizirani doček Nove 2022. godine, no iz letka je jedino poznato tko su izvođači. Što se nudi, po kojoj cijeni i po kojim korona pravilima je potpuna nepoznanica. Kako navode u objavi, očekuje vas “savršeno ugostiteljstvo” no da biste doznali više o tome morat ćete se informirati putem telefona jer su na društvenim mrežama potpuno zanemarili osnovne podatke. A ljudima su društvene mreže danas prvi izvor informacija.

Oglas

Caffe bar Apollon: Doček je organiziran po cijeni od 25 eura za muške i 15 za dame, jedino je poznato da ćete dobiti sekt u ponoć. U toj cijeni vas očekuje i vatromet koji je u cijelom gradu inače zabranjen.

Caffe Tribu: Za 15 eura dobijete prosecco, a ovo je ujedno i jedini lokal koji je jasno naglasio kako vrijede 2G pravila.

Ivans caffe: Iz letka koji smo pronašli na njihovoj stranici čini se da će nešto biti i kod njih, ali što i kako nismo uspjeli shvatiti.

Ponuda je očekivano i u skladu sa situacijom skromna, a s obzirom na nametnute mjere i česte promjene istih, nije nikome za zamjeriti jer shvaćamo da organizacija dočeka Nove godine već drugu godinu zaredom nije nimalo lak zadatak. Ukoliko i vi znate neko mjesto na kojem će biti organiziran doček javite nam kako bi ih mogli uvrstiti u ovaj popis.

Oglas

Oglas

Oglas

Najave

Oglas

Blog

Oglas

Facebook