Naslovnica Izdvojeno Incidencija eksplodirala: Nema više kreveta za intenzivnu njegu

Incidencija eksplodirala: Nema više kreveta za intenzivnu njegu

Corona virus ne posustaje

Uz prijavu incidencije od 337,7, brojke novih infekcija ponovno su realnije nego prije tjedan dana – ali još uvijek nisu sasvim točne. Gradonačelnik Dieter Reiter precizirao je brojke u ponedjeljak.


Čini se da grad polako preuzima kontrolu nad praćenjem kontakata i prijavljivanjem novih infekcija. Za ponedjeljak RKI izvještava o vrijednosti incidencije od 337,7 – gotovo dvostruko više od službene brojke od petka i tri puta više od prošlotjedne vrijednosti.

Grad je tada izvijestio o incidenciji manjoj od 100 – i, kao što znamo, objavio da su brojke preniske.

OB Reiter: Incidencija u Münchenu između 500 i 600

Međutim, čak je i 337 još uvijek prenisko. Glasnogovornica Ministarstva zdravlja (GSR) rekla je za “SZ” u nedjelju da bi trenutna incidencija u Münchenu trebala biti “oko 500”.

Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter (SPD) u ponedjeljak je ponovno naveo ovu brojku. Vrijednosti će vjerojatno ponovno biti aktualne krajem tjedna, rekao je Reiter u novinarskom klubu. Očekuje oko 500 do 600 novih infekcija u roku od sedam dana na 100.000 stanovnika.

Koliko je situacija dramatična pokazuje pogled na “Divi” registar kreveta intenzivne njege. Trenutni tamošnji izvještaj od ponedjeljka ujutro pokazuje da u Münchenu ima samo nekoliko besplatnih kreveta za intenzivnu njegu. Münchenska klinika Schwabing, na primjer, ili klinika Bogenhausen i Rotkreuzplatz više ne prijavljuju slobodne krevete.

IZVORAZ
Prethodni članakPLJAČKA BENZINSKE POSTAJE NA PASINGU: Počinitelji u bijegu
Sljedeći članakUBOJSTVO U MEMMINGENU: 16-godišnjakinja pronađena mrtva