Connect with us

Posao

Kako do posla za koji nema natječaja? Probajte “Initiativebewerbung”

Objavljeno

on

Ako ste trenutno u potrazi za poslom, a vaš “poslodavac iz snova” još uvijek nije raspisao natječaj i odgovarajuće slobodno mjesto za vas, nemate razloga besposleno čekati. Isprobajte Initiativbewerbung, odnosno u slobodnom prijevodu “inicijalnu prijavu”. U nastavku ćemo objasniti kako najbolje postupiti kada se prijavljujemo na radno mjesto koje se uopće ne oglašava.

Što je Initiativbewerbung?

Za inicijalnu prijavu pišete standardnu ​​prijavu sa životopisom, popratnim pismom (zamolbom), referencama i potvrdama. Jedina je razlika što se u svojoj evidenciji ne pozivate na oglašeno mjesto. Ipak, trebali biste se prijaviti za određeno radno mjesto kod svog poslodavca iz snova.

To znači da morate unaprijed obaviti neko istraživanje. Pored određenog radnog mjesta (koje se ne oglašava i stoga vjerojatno uopće nije upražnjeno), trebate kontakt osobu kojoj ćete se obratiti i profil zahtjeva na koji želite aplicirati svojom prijavom. Saznajte više o proizvodima ili uslugama tvrtke i njenoj korporacijskoj kulturi. U konačnici, također se trebate moći poistovjetiti s tvrtkom. U mnogim se slučajevima inicijalna prijava arhivira i ponovno može biti kasnije aktualna, kada se pojavi prikladno mjesto u tvrtki.

S gledišta tvrtke, dobar ste kandidat zato što pokazujete visoku razinu inicijative i veliko zanimanje za tvrtku. Vaši će podaci biti uključeni u interni fond tražitelja posla i ako se u nekom trenutku objavi prava pozicija, bit ćete korak ispred svojih potencijalnih konkurenata.

Mnogo je razloga za inicijalnu prijavu. Kao podnositelj zahtjeva često imate poslodavca iz snova, ali savršena pozicija se ne oglašava javno. Zapravo se većina otvorenih radnih mjesta prvo uspoređuju s podacima koji su već dostupni i – ako je moguće – popunjavaju upravo na ovaj način.

Oglasi

Skreni pozornost na sebe

Pogotovo s inicijalnom aplikacijom, trebali biste se obratiti s vrlo detaljno popunjenim životopisom, sa svim svojim vještinama, kvalifikacijama i iskustvom i optimalno se predstaviti. Bavite se poslovnim područjima i strategijama tvrtke i razmislite o zahtjevima koje zaposlenici moraju zadovoljiti. Istražite u kojem se smjeru tvrtka želi razvijati u budućnosti i koje se kadrovske potrebe očekuju. U prijavi precizno navedite svoje snage i objasnite zašto za njih predstavljate posebnu vrijednost.

Kreativnost

Kreativnost je dopuštena! Uz Initiativbewerbung ili inicijalnu prijavu, vrlo je važno da vas upamte. Na primjer, prilagodite dizajn svoje aplikacije korporativnom dizajnu. Ovdje je važno samo da ne trpe jasnoća i redoslijed životopisa.

Vaše popratno pismo mora savladati ravnotežu između “pakiranja svih relevantnih informacija” i “ukratko prelaska na stvar”. Ovdje se nemojte izgubiti u dugim rečenicama. Vaš je cilj pobuditi interes HR menadžera i biti pozvani na osobni razgovor.

Budući da popratno pismo ispunjavate sadržajem nešto drugačije nego kad se prijavljujete na oglašeno radno mjesto s jasnim profilom zahtjeva, ovdje imate velik potencijal za postizanje rezultata. Zdrava doza samopouzdanja definitivno je dio toga!

Svakako naglasite svoju motivaciju za tvrtku – pokažite strast, zanimanje, polet i snalažljivost. Također biste prethodno trebali točno saznati što tvrtka zahtijeva od svojih zaposlenika. Najlakši način za to je pregledati slobodna radna mjesta koja je tvrtka do sada objavila. Na taj način možete udovoljiti zahtjevima i potrebama čak i s inicijalnom prijavom.

Oglasi

I naravno…sretno!

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook