Connect with us

Nogomet

Internetski poduzetnik Markus Schön želi financirati dolazak Christiana Ronalda u Bayern München

Objavljeno

on

Šef tvrtke iz Sjeverne Rajne-Vestfalije dao je čudnu ponudu Oliveru Kahnu: financirao bi transfer mega-zvijezde Christiana Ronalda u FC Bayern.

Hoće li FC Bayern osvojiti barem prvenstvo Bundeslige ove sezone nakon poraza u Ligi prvaka i DFB kupu ključno je za sportsku budućnost momčadi, trenera, a možda i osobnu budućnost šefova FC Bayerna.

Internetski milijunaš platio bi Ronaldov transfer u minhenski Bayern

Ne zbog reklamnog faktora momčadi iz Münchena – jedan naslov više-manje očito ne utječe na privlačnost rekordnih prvaka. Inače, izvršnom direktoru Oliveru Kahnu teško da bi u četvrtak krajem travnja u njegov elektronički sandučić zalepršala neobična ponuda – ponuda koja bi mogla potpuno preokrenuti svijet sportskih sponzorstava Njemačkoj naciji.

Internetski milijunaš iz NRW zapravo želi sponzorirati FC Bayern i Cristiana Ronalda! Markus Schön, tako se zove poduzetnik (buero.de) iz Detmolda, u e-mailu nudi šefu Bayerna Kahnu financiranje transfera peterostrukog svjetskog nogometaša za novu sezonu.

Prijelaz u Bayern? Cristiano Ronaldo preselio se u Saudijsku Arabiju prošle godine

Od prošle zime i prisilnog odlaska iz Manchester Uniteda, Ronaldo je pod ugovorom sa saudijskim klubom Al-Nassr FC, gdje bi trebao zarađivati ​​200 milijuna eura po sezoni. No unatoč mega plaći, čini se da 38-godišnja mega zvijezda i njegova supruga Georgina nisu baš sretni u strogo muslimanskom kraljevstvu.

Oglasi

Ovo je upravo mjesto gdje šef buero.de želi početi. Prema Schönu, upravo bi FC Bayern bio pravi globalni brend koji bi izvukao Portugalca iz sportske beznačajnosti u pustinjskoj ligi na veliku europsku nogometnu pozornicu.

Ronaldo FC Bayernu: Poduzetnik slijedi (osobne) ekonomske interese

Zauzvrat, nagađa Schön, Ronaldo bi čak mogao biti spreman prihvatiti “ustupke u plaćama koji bi bili apsolutno potrebni s obzirom na glasine o 200 milijuna eura godišnje plaće”.

Schön, koji uz aktivnosti e-trgovine vodi i tradicionalnu tvrtku za upravljanje imovinom (osnovanu u Münchenu 1968.), nije primarno navijač Bayerna, već mnogo više pametan, proračunat poslovni čovjek. “Naše udruženje, posebno buero.de, naš upravitelj imovinom Schön & Co. i naša neprofitna zaklada trebali bi rasti brže kao rezultat”, Schön otvoreno opisuje ekonomsku namjeru svog prijedloga u e-poruci Kahnu.

Schönovi ciljevi jedva da se razlikuju od onoga što si obećavaju sve tvrtke koje se reklamiraju s FC Bayernom. Bez obzira radilo se o Allianzu, Audiju, Adidasu i Telekomu do Qatar Airwaysa – kompanijama je uvijek stalo do maksimalnog povećanja imidža!

Za transfer Ronalda u FC Bayern: Markus Schön predstavlja jasan plan

Schönov plan za potencijalni senzacionalni posao zvuči zapanjujuće jednostavno: “Bilo bi zamislivo da bismo se obvezali platiti naknadu za transfer ili najam u iznosu većem od osnovnog iznosa koji treba definirati ako se naša tvrtka jasno percipira kao ‘omogućivač’ promijeniti i možemo zajedno implementirati određene marketinške teme.”

Oglasi

A ako posudba nije moguća, “očekivali bismo dio prihoda od dresa u slučaju transfera kako bismo ograničili naš financijski rizik”.

Poslovni čovjek Markus Schön već je htio preuzeti Galeriju-Karstadt-Kaufhof

Čak i ako nisu poznati službeni podaci, Schön bi vjerojatno mogao raskinuti takav dogovor. Uostalom, buero.de je u međuvremenu razmišljao o preuzimanju 47 podružnica insolventnog lanca Galeria-Karstadt-Kaufhof, uključujući i radnu snagu. Čak su našli i naziv za nove trgovine: “Lijepo ovdje”.

Nakon intenzivnih razgovora, posao je ipak raskinut.

Prošle godine Ronaldu ne bi odgovarala “filozofija FC Bayerna”

Je li drugačije u slučaju CR7 i FC Bayerna? U e-poruci Kahnu, Schön je otkrio da je veliki obožavatelj Portugalca. Osim toga, šefovi Bayerna čak su prošle zime razmišljali o potpisivanju ugovora s Ronaldom – barem nakratko. Savjetnik Jorge Mendes reklamirao je svog štićenika na direktorskom katu na Säbener Straße nakon odlaska Uniteda. Bez uspjeha.

“Razgovarali smo o tom pitanju – inače ne bismo dobro radili svoj posao. Osobno, mislim da je Cristiano Ronaldo jedan od najvećih nogometaša koji je ikada hodao planetom. Ali došli smo do zaključka da, iako ga cijenimo, da ne bi odgovaralo svima nama u trenutnoj situaciji s a i sa našom filozofijom.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook