Connect with us

Uncategorized

IZVJEŠĆE O SREĆI: Skandinavci i dalje najsretniji na svijetu

Objavljeno

on

Sretni ljudi
envato/engy91

Finska je peti put zaredom proglašena zemljom s najsretnijim stanovništvom, kaže Svjetsko izvješće o sreći objavljenom u petak. Za neke zemlje kriza uzrokovana pandemijom korone uvelike je ostavila traga na sretno življenje, no u samom vrhu su uglavnom one najrazvijenije zemlje svijeta.

Izvješće, koje se bavilo učincima covid krize na dobrobit ljudi, svake godine sastavljaju američki znanstvenici na temelju istraživanja instituta Gallup.

Prema izvješću, nakon najsretnije Finske slijede Danska, Island, Švicarska, Nizozemska, Luksemburg, Švedska, Norveška, Izrael i Novi Zeland.

Izvješće o sreći njemačko stanovništvo stavlja na 14. mjesto

Austrija je na 11. mjestu, Njemačka na 14., 15. mjesto ide Kanadi, a Sjedinjene Države su na 16. mjestu.

Hrvatska je na 47. mjestu, njoj susjedna Slovenija na 22. a Srbija na 43. mjestu dok je BiH na 67. mjestu.

Oglasi

Na dnu popisa više od 150 zemalja nalazi se Afganistan, Libanon i Venezuela.

Srbija, Bugarska i Rumunjska, s druge strane, su najviše napredovale u odnosu na prošla istraživanja. Aktualno istraživanje temelji se na podacima iz posljednje tri godine.

Znanstvenici su primijetili značajan porast takozvanih djela ljubaznosti tijekom pandemije. “Pomoć strancima, volontiranje i donacije u 2021. snažno su porasli u svim dijelovima svijeta, dosegnuvši razine gotovo 25 posto više od onih prije pandemije”, rekli su.

“Ovaj nalet dobrohotnosti, koji je bio posebno velik u pomaganju strancima, pruža snažan dokaz da ljudi reagiraju kako bi pomogli drugima u potrebi, stvarajući pritom više sreće za primatelje, dobre primjere za druge i bolji život za sebe”, stoji u izvješću.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook