Naslovnica Korona Još strožije mjere od srijede u Minhenu

Još strožije mjere od srijede u Minhenu

Ponovo snažnije mjere

  • još strožije mjere od srijede u Minhenu
  • dodatno se pooštravaju pravila
  • slušaj Radio Putokaz
Još strožije mjere, Još strožije mjere od srijede u Minhenu
Gradonačelnik Minhena

S o bzirom da je broj zaraženih u Münchenu ponovno prešišao kritični prag od 50 na 100k stanovnika i to cijeli tjedan evo nam i novih mjera. Osoblje za izvanredne situacije, na čelu s gradonačelnikom Dieterom Reiterom, odlučilo se stoga za niz mjera za suzbijanje širenja virusa korone. Mjere se primjenjuju od srijede, 14. listopada u ponoć i u početku su ograničene do 27. listopada u ponoć.

Zabrana alkohola vrijedi i u restoranima nakon 22 sata.


Kao i prethodnih vikenda, i alkohol je ponovo zabranjen od petka navečer do nedjelje ujutro za prodaju izvan kuće nakon 21 sat i za konzumaciju na javnim prostorima od 23 do 6 sati sljedećeg dana na poznatim žarištima poput Baldeplatz, Gärtnerplatz, Gerner Brücke, Wedekindplatz i uz Isar između Reichenbachbrücke i Wittelsbacherbrücke.


Zabrana alkohola u gastronomiji

Novi dodatak je opća zabrana posluživanja alkohola u restoranima svakodnevno od 22 sata. Tako i izvan gore opisanih mjesta na cijelom gradskom području i to svakoga dana.


Obavezne maske u pješačkoj zoni (od 9 do 23 sata, uključujući Schützenstraße, Stachus i Marienplatz, kao i Sendlinger Straße sa Sendlinger-Tor-Platz) i na Viktualienmarktu

Još strožije mjere, Još strožije mjere od srijede u Minhenu
Corona statistike


Ograničenje kontakata

I ovdje su pravila ponovno pooštrena. Općenito, zajednički boravak u privatnom kao i u javnom prostoru i za zajedničkim stolom u ugostiteljskoj djelatnosti moguć je (od srijede) samo u skupinama do 5 osoba (trenutno 10 osoba) ili s članovima vlastitog kućanstva, supružnicima, civilnim partnerima, partnerima u izvanbračnom partnerstvu . Dopušteni su srodnici u prvoj liniji, braća i sestre i članovi drugog kućanstva.

Privatne proslave


Događaji poput: vjenčanja, sprovodi, rođendani, maturalne zabave, klupski i stranački sastanci, a nejavna okupljanja obično su do 25 osoba u zatvorenim sobama ili do 50 sudionika (trenutačno 100) na otvorenom.

Trenutna situacija u školama i vrtićima


U školama i u brizi za djecu razina žute boje u početku će ostati kao i prije, jer trenutno nema pojačanog izbijanja. Od oko 5000 školskih razreda u Münchenu, 39 je trenutno u karanteni, a 30 od 4.500 skupina u dječjoj skrbi trenutno je u karanteni. Naravno, ovdje će se i dalje pažljivo nadzirati proces zaraze kako bi se moglo pravovremeno reagirati na svako pogoršanje situacije.

IZVORMuenchen.de
Prethodni članakCRNO ZLATO: Gdje je najbolja kava u Münchenu?
Sljedeći članakKako dobiti njemačko državljanstvo?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.