Connect with us

Gastro patrola

JURIN PODRUM: Domaća čuda od delicija s otoka Hvara

Objavljeno

on

Tjestenina s plodovima mora

Jurin podrum je bistro u Starom Gradu na otoku Hvaru koji tijekom cijele godine nudi svježe namirnice, a ponuda se prilagođava trenutnim prilikama. Mjesto je to koje smo posjećivali više puta prije dosta godina, a zadnjih nekoliko godina nalazi se u vlasništvu obitelji Šoljan.

Bračni par Šoljan doista skladno vodi ovo mjesto i pravi su primjer kako se dobar i uspješan, da ne kažemo ukusan posao može voditi i u bračnoj zajednici.

Gospodin Neno domaćinski je čovjek i svakome tko se ovdje zatekne preporučujemo da prvo njemu obrati i provjeri što je toga dana aktualno. U slučaju da vam se nešto ne svidi može te slobodno probirati po bogatom meniju.

Supruga Slavica pak na dnevnoj bazi priprema obroke od svježih namirnica i onoga što se toga dana zaplelo u mreže neumornih starogrojskih ribara.

Juhe i tjestenine s plodovima mora

Upravo taj domaći ugođaj ono je što nas uvijek vraća ovakvim mjestima, stoga smo u “Jurinom podrumu” jeli nekoliko puta za svog boravka na ovom predivnom dalmatinskom otoku. Već pri prvom posjetu shvatili smo da je najbolje prepustiti se preporukama gospodina Šoljana nego da sami brljavimo po karti. Sezonska ponuda ovdje nikoga nije ostavila gladnim.

Oglasi

I bome, to se višestruko isplatilo, jer smo kušali neke stvari koje nisu standardno u ponudi. Otkriće nam je bila juha od raže prema kojoj smo u početku bili poprilično skeptični, no to nije ni čudno kada gladnim kontinentalcima ponudite nešto takvo.

Juha od raže

Juha vraća u život nakon dana provedenog na plaži i bogata je ribom, posebice što se nećete previše trošiti na traženje kostiju, i naravno, okrjepa je kakvu samo poželjeti možete.

A jelo se svašta. Od ukusne tjestenine s tartufima, tjestenine s plodovima mora, pa sve do friškog perfektno pečenog tuna steaka. Njam!

Tjestenina s tartufima

Teško je pobrojati sve, ali doista smo uživali u svakom jelu koje je obitelj Šoljan servirala na naš stol. Cijene su korektne a porcije obilne.

Domaće je domaće

Domaći kolači koje gospođa Slavica neumorno priprema odraz su autohtonog gastro izričaja otoka Hvara. I uz to, kada uzmete kvarat bijelog, doduše nekoliko puta, sigurni smo kako ćete ovaj bistro poželjeti ponovno posjetiti. Mi sigurno.

Adresa: Ul. Duolnjo Kola 11P, 21460, Stari Grad, Hrvatska

Facebook

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook