• od utorka 28.4.2020 stupaju na snagu nove cijene kazni u prometu
  • kazne u prometu? šta možete očekivati

kazne u prometu, KAZNE U PROMETU: NOVE CIJENE OD 28.4.2020.

Nove kazne u prometu prati i novi katalog novčanih kazni za vozače koji je usvojen u veljači a stupa na snagu krajem travnja – i sadrži drastično pooštravanje.

Nakon što je Savezno vijeće već u veljači odobrilo vladin amandman o cestovnom prometu, nove odredbe stupaju na snagu u utorak 28. travnja 2020. Mnoga kršenja prometnih pravila postaju skuplja, a tu su i neke novosti i promjene za korisnike u prometu.

OGRANIČENJE BRZINE

Preko 21 km / h oduzimanje vozačke dozvole.
Vozači automobila koji ne poštuju ograničenja brzine ubuduće će platiti mnogo veće novčane kazne, a također će brže izgubiti vozačku dozvolu:
Svatko tko prebrzo vozi 16 km / h u gradovima i izvan grada, sada mora računati na bod.
Uz to, predviđena je novčana kazna u iznosu od 70 eura (u gradu) i 60 eura za prekoračenja izvan izgrađenih područja.
Osim toga, prekoračenje ograničenja brzine za 21 km / h ima dalekosežnije posljedice nego prije. Za novčanu kaznu od 80 eura i dva boda u npr. Flensburgu, ljubitelj brze vožnje sada se suočava s jednomjesečnom zabranom vožnje. Te kazne primjenjuju se izvan grada (95 eura, zabrana vožnje mjesec dana) zbog kršenja ograničenja od 26 km / h. Ovo također uklanja prethodno pravilo da se prekršiteljima brzine koji su bili dva puta prebrzi unutar 12 mjeseci, barem 26 km / h, može zabraniti vožnja.

kazne u prometu, KAZNE U PROMETU: NOVE CIJENE OD 28.4.2020.

PROLAZ ZA HITNU POMOĆ

Ako ne oslobodite prolaz Hitnoj pomoći, platit ćete veliku kaznu
Vozači koji ne formiraju prolaz za spašavanje moraju očekivati ​​kaznu od 200 eura i dva boda u Flensburgu od kraja 2017. godine. Sada se ta kazna pooštrava tako da se može izreći jednomjesečna zabrana vožnje. Do sada je to bilo moguće samo ako postoji invalidnost ili opasnost za treće strane ili imovinska šteta. Iznos novčanih kazni za ove prekršaje ostaje nepromijenjen i iznosi 240, 280 i 320 eura – uvijek s dva boda u Flensburgu i jednomjesečnom zabranom vožnje. Vozači koji ilegalno koriste traku za nuždu plaćaju kaznu od najmanje 240 eura. Uz to, dobivaju dva boda i mjesec dana zabrane vožnje.

PARKIRANJE

Nepoštivanje pravila parkiranja također postaje sve skuplje. Moguća je novčana kazna do 100 eura, pa čak i bod. Ako svoj automobil parkirate na zabranjenom mjestu, sada plaćate 35 umjesto 15 eura. Trošak parkiranja na vatrogasnom prilazu povećava se s 35 na 55 eura. Ako se ometaju hitna ili spasilačka vozila, novčana kazna povećava se na 100 eura. Ilegalno parkiranje vozila na parkiralištu za osobe s invaliditetom i na parkirališnim mjestima namijenjenim vozilima za punjenje e-automobila  također košta 55 eura. Parkiranje ili zaustavljanje u drugom redu sada se kažnjava s najmanje 55 eura.

kazne u prometu, KAZNE U PROMETU: NOVE CIJENE OD 28.4.2020.

Na snagu stupaju novi prometni propisi: veće novčane kazne i veća zaštita biciklista.

Korisnicima bicikala potrebno je pružiti posebnu zaštitu kroz različite odredbe u izmjeni i dopuni Zakona-a. Osim strožih tarifa za parkiranje automobila na zaštitnim trakama ili biciklističkim stazama, primjerice, kombiji ili kamioni preko 3,5 tone ne smiju voziti brže od brzine hodanja kada skrećete desno u urbanim područjima. Kršenja znači novčanu kaznu u iznosu od 70 eura i bod. Biciklisti se sada mogu ekspresno voziti jedan pored drugog, pod uvjetom da ne ometaju promet. Vozači moraju poštivati minimalnu udaljenost od 1,50 metra u gradskim sredinama i 2 metra izvan grada kada pretiču druge sudionike u prometu.

APLIKACIJE ZA OTKRIVANJE RADARA

Novčana kazna za korištenje aplikacije za otkrivanje radara tijekom vožnje iznosi 75 eura, bod se upisuje u registar vozačke sposobnosti.  Stvaranje nepotrebne buke i ispušnih plinova, kao i beskorisni rad motora, mogu koštati i do 100 eura.

Sve u svemu kazne su značajno poskupile no to vas nebi trebalo ometati da poštivate prometne regulative ma gdje god se nalazili.

Imate priču za nas? Pišite nam: info@putokaz.eu

Pratite naš LIVE petkom od 19-20 sati na Facebook stranici Putokaza

https://www.youtube.com/c/putokaz

PREKOFocus.de
IZVORFocus.de
Prethodni članakDr. Dzijan Horn: Intervju za Putokaz
Sljedeći članakNaši restorani u Minhenu: TOP 10 po izboru Putokaza

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.