Naslovnica Mjuza LEGENDA SARAJEVA: Preminuo je Želimir Altarac Čičak

LEGENDA SARAJEVA: Preminuo je Želimir Altarac Čičak

Želimir Altarac Čičak (foto: zenit.ba)

Glazbenik Želimir Altarac Čičak, koji je bio svojevrsni simbol sarajevske glazbene scene, umro je u 74. godini u Kliničkom centru u Sarajevu gdje se liječio od posljedica zaraze koronavirusom, potvrdila je u subotu obitelj.

Altarac Čičak, koji je umro u petak, bio je jedan od najvažnijih i najutjecajnijih kreatora bosanskohercegovačke i sarajevske glazbene scene, prvi sarajevski DJ, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija. Zaslužan je kao promotor i organizator velikih rock koncerata, publicist i animator rock kulture jer je inicijator mnogih glazbenih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Njegovu karijeru koja je cijelog života bila vezana za Sarajevo posebice je obilježila činjenica da je bio autor tekstova nekih od najpoznatijih pjesama legendarne grupe Indexi “Negdje na kraju u zatišju” i “Svijet u kome živim”.

“Negdje na kraju u zatišju” snimljena je u listopadu 1969. godine, a tada je označila pravu malu revoluciju razbivši dotadašnju shemu već klasičnih formi trominutnih skladbi i popularnih hitova.

Bez obzira na dvanaestminutno trajanje, ova rock pjesma bila je proglašena za najslušaniju i bila je hit 1970. na tadašnjem Radio Sarajevu.

Prethodni članakZAVRŠENA AKCIJA: 2.700 paketića otpremljeno djeci u Hrvatsku
Sljedeći članakADRIA IMPEX: Potraga za uskršnjim jajetom