Naslovnica Marketing Marketing: Japanski Kit Kat protiv otpada

Marketing: Japanski Kit Kat protiv otpada

336
0

KITKAT JAPAN MIJENJA PLASTIČNU AMBALAŽU PAPIRNIM VERZIJAMA KOJE MOŽETE SASTAVITI U ORIGAMI

 

Nestlé Japan najavio je da lansira papirnatu ambalažu koja se može reciklirati za svoje KitKat proizvode u svrhu smanjivanja plastičnog otpada.

Japan je najveće tržište za KitKats, a prema izvještajima, svakodnevno se širom zemlje proda oko 4 milijuna Kit Kat Minisa.

Iako su možda minijaturne veličine, utjecaj milijuna plastičnih omotača koji se nakupljaju na odlagalištu bio je dovoljan da Nestlé razmotri način na koji pakira svoj najpopularniji proizvod.

Kao rezultat toga, konditorska tvrtka prekida upotrebu plastične ambalaže i zamjenjuje je papirnom verzijom koja je i ekološka i zabavna.

Nove verzije također će sadrzavat upute za izradu origamija kako bi potaknule kupce da koriste ambalažu za kreativnost, a ne da je bacaju.

Osim što je kreativan i možda je pokrenuo novi hobi, Nestlé je procijenio da će nova inicijativa pomoći da se plastični otpad ove marke smanji za oko 380 tona godišnje.

Prva faza u ovom novom pakiranju obuhvaća pet najprodavanijih okusa KitKat Mini.

Inicijativa je dio obveze tvrtke da će do 2025. koristiti samo 100 posto ambalažu koja se može reciklirati i višekratno upotrijebiti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.