• UNI klinika u Erlangenu dobila dopuštenje za proizvodnju krvne plazme
  • uspješno liječenje najtežih pacijenata od COVID 19

UNI klinika Erlangen

Sveučilišnoj bolnici u Erlagenu sada je dozvoljeno proizvoditi terapijsku plazmu za liječenje teških bolesnika s COVID-19. To bi moglo spriječiti fatalne infekcije COVID-19.

Uniklink Erlangen je jedno od prvih postrojenja u Njemačkoj koje je dobilo regulatorno odobrenje za proizvodnju terapijske plazme za liječenje teško bolesnih bolesnika s COVID-19, saopćila je klinika.

Što to u praksi znači?

Prošlog utorka (1. travnja), Sveučilišna bolnica u Erlangenu pozvala je bivše pacijente koji su bili oboljeni od COVIDA 19 u Frankoniji da daruju krvnu plazmu. Za nekoliko sati javilo se više od 200 ljudi koji su imali COVID-19 i htjeli darivati krvnu plazmu. Nakon infekcije COVID-19,  tijelo stvara specifična antitijela protiv virusa, koja se sada mogu dobiti iz krvi.

“Davanje krvne plazme traje otprilike 45 minuta i ne predstavlja veći teret za darivatelje nego normalno davanje krvi.” Prof. Holger Hackstein

Trenutni znanstveni podaci pokazali bi da imunološka plazma COVID-19 može značajno oslabiti infekciju koja je opasna po život. Postupak može značajno poboljšati terapiju i spriječiti fatalne infekcije COVID-19.

Izvornik BR24.de

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Molimo unesite ovdje svoje ime