Connect with us

Tech

Microsoft i OpenAI proširuju partnerstvo

Objavljeno

on

Kako je danas službeno priopćeno Microsoft i OpenAI su najavili treću fazu dugoročnog partnerstva i to kroz višegodišnje ulaganje od više milijardi dolara za ubrzavanje otkrića AI kako bi bili sigurni da se te prednosti široko dijele sa svijetom.

“Ovaj ugovor slijedi naša prethodna ulaganja u 2019. i 2021. Proširuje našu stalnu suradnju na području AI superračunala i istraživanja te omogućuje svakome od nas da neovisno komercijaliziramo rezultirajuće napredne AI tehnologije.” kažu u Microsoftu

Superračunalstvo u velikim razmjerima

Microsoft će povećati svoja ulaganja u razvoj i implementaciju specijaliziranih superračunalnih sustava kako bi ubrzao OpenAI-jeva revolucionarna neovisna istraživanja umjetne inteligencije. Također će nastaviti s izgradnjom Azureove vodeće AI infrastrukture kako bi korisnicima pomogli u izgradnji i implementaciji njihovih AI aplikacija na globalnoj razini.

Nova iskustva temeljena na umjetnoj inteligenciji

Microsoft će implementirati modele OpenAI-ja na svoje potrošačke i poslovne proizvode te uvesti nove kategorije digitalnih iskustava izgrađenih na tehnologiji OpenAI-ja. To uključuje Microsoftovu Azure OpenAI uslugu, koja razvojnim programerima omogućuje izradu najsuvremenijih AI aplikacija. To se odvija putem izravnog pristupa OpenAI modelima podržanim Azureovim pouzdanim mogućnostima razine poduzeća i infrastrukturom i alatima optimiziranim za AI.

Ekskluzivni pružatelj usluga oblaka

Kao OpenAI-jev ekskluzivni pružatelj usluga oblaka, Azure će pokretati sva OpenAI radna opterećenja u istraživanju, proizvodima i API uslugama.
“Stvorili smo naše partnerstvo s OpenAI-jem oko zajedničke ambicije da odgovorno unaprijedimo vrhunska istraživanja umjetne inteligencije i demokratiziramo umjetnu inteligenciju kao novu tehnološku platformu”, rekao je Satya Nadella, predsjednik i izvršni direktor Microsofta. “U ovoj sljedećoj fazi našeg partnerstva, razvojni programeri i organizacije iz različitih industrija imat će pristup najboljoj AI infrastrukturi, modelima i lancu alata s Azureom za izradu i pokretanje svojih aplikacija.”

Oglasi

“Protekle tri godine našeg partnerstva bile su sjajne,” rekao je Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-ja. “Microsoft dijeli naše vrijednosti i uzbuđeni smo što nastavljamo s našim neovisnim istraživanjem i radimo na stvaranju napredne umjetne inteligencije koja će svima biti od koristi.”

Superračunalo za svijet

Od 2016. Microsoft se obvezao izgraditi Azure u AI superračunalo za svijet. Kroz početno ulaganje i suradnju, Microsoft i OpenAI pomaknuli su granicu tehnologije superračunala u oblaku, najavljujući njihovo prvo top 5 superračunalo u 2020. OpenAI je koristio ovu infrastrukturu za obuku svojih revolucionarnih modela, koji su sada implementirani u Azureu za napajanje AI proizvoda koji definiraju kategorije kao što su GitHub Copilot, DALL·E 2 i ChatGPT.

Ove su inovacije zaokupile maštu i predstavile AI velikih razmjera kao snažnu tehnološku platformu opće namjene za koju vjeruju da će stvoriti transformativni učinak u veličini osobnog računala, interneta, mobilnih uređaja i oblaka.

Pouzdanost i sigurnost

U osnovi svih njihovih napora je zajednička predanost Microsofta i OpenAI-ja izgradnji sustava i proizvoda umjetne inteligencije koji su pouzdani i sigurni. Vodeće istraživanje OpenAI-ja o usklađivanju umjetne inteligencije i Microsoftov standard za odgovornu umjetnu inteligenciju ne samo da uspostavljaju vodeći i napredni okvir za sigurnu implementaciju naših vlastitih tehnologija umjetne inteligencije, već će također pomoći u usmjeravanju industrije prema odgovornijim rezultatima.

Oglasi
Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook