Connect with us

Putovanja

München i Osijek povezani novom cjelogodišnjom linijom

Objavljeno

on

München i Osijek povezani izravnim letovima cijele godine
Izravni cjelogodišnji letovi iz Münchena za Osijek (foto: D. Bočkaj)

München i Osijek i dalje će biti izravno povezani zračnom linijom zahvaljujući dosadašnjim odličnim rezultatima, pa je tako objavljeno kako izravni let između bavarske i slavonske prijestolnice postaje cjelogodišnja linija, objavila je Croatia Airlines.

Letovi na izravnoj liniji između Osijeka i Münchena uvedeni su na inicijativu Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, TZ grada Osijeka i Zračne luke Osijek, nakon čega su Croatia Airlines i Zračna luka Osijek potpisali sporazum o poslovnoj suradnji na temelju kojeg je nacionalni prijevoznik u zimskom razdoblju (od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja 2022.), prvi put u povijesti tvrtke, uveo izravne međunarodne letove Osijek – München te tako omogućio povezivanje istoka Hrvatske s Europom i zračnom linijom, piše portal Croatian Aviation.

München i Osijek ostaju povezani dvaput tjedno

Projekt se do sada pokazao vrlo uspješnim, pa će navedena linija zahvaljujući tržišnoj potražnji letova i ostvarenim dosadašnjim rezultatima od 2. svibnja postati redovna cjelogodišnja linija koja će prometovati svakog ponedjeljka i petka.

Ova linija osim što je važna građanima, važna je i za razvoj tržišta u gospodarstvenom smislu, stoga nam je u cilju da Osijek postane svojevrsno međunarodno prometno čvorište tijekom cijele godine, poručio je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Ivan Kos, direktor Zračne luke Osijek poručio je kako su ovi rezultati ohrabrujući jer kada prva poslovna suradnja i prva odabrana linija iz probne postane cjelogodišnja, to je znak da ste na pravom putu. Povezivanje Osijeka i Münchena od velike je važnosti jer je to na neki način povezivanje i s ostatkom Europe, dodao je.

Oglasi

Najava ulaganja u Zračnu luku Osijek

Croatian Aviation piše i kako je u planu dodatno ulaganje u razvoj Zračne luke Osijek kako bi mogla primati i zrakoplove veće kategorije, a to znači i proširenje poslovanja u međunarodnom smislu, pa je za očekivati u budućnosti uvođenje i drugih međunarodnih letova.

Putnike očekuju i promotivne cijene karata u povodu uspostavljanja cjelogodišnje linije između Osijeka i bavarske prijestolnice, a najavljena je cijena povratnog leta već od 129 eura. Ova se promotivna cijena odnosi na kupnju zrakoplovne karte preko web stranice www.croatiaairlines.com , a za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke dodatno se naplaćuje naknada za izdavanje karte (TSC). Zbog velike potražnje putnicima se savjetuju ranije kupnje i rezervacije termina.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook