Connect with us

Putovanja

München: Top 10 atrakcija za posjetiti

Objavljeno

on

Minhen

München, glavni grad Bavarske, grad je bogate povijesti, kulture i atrakcija. Od svjetski poznatih pivskih vrtova do povijesnih znamenitosti, u ovom živopisnom gradu svatko može uživati u nečemu. U ovom članku ćemo pogledati 10 najboljih atrakcija koje München nudi.

Marienplatz

Marienplatz je srce Münchena i nezaobilazno mjesto za svakog posjetitelja koji prvi put dolazi. Trg, koji datira iz 12. stoljeća, dom je poznatog Glockenspiela, mehaničkog sata koji zvoni i ponavlja povijesne događaje dva puta dnevno. Trg je također okružen prekrasnim gotičkim građevinama, uključujući Novu gradsku vijećnicu u kojoj se nalazi Mariensäule, kip Djevice Marije.

Hofbräuhaus

Hofbräuhaus jedna je od najpoznatijih pivnica na svijetu, a posjet Münchenu ne bi bio potpun bez piva u ovoj povijesnoj pivovari. Osnovan 1589. godine od strane vojvode Wilhelma V., Hofbräuhaus nudi tradicionalno bavarsko iskustvo, upotpunjeno glazbom uživo, obilnom hranom i, naravno, ukusnim pivom.

Engleski vrt

Englischer Garten jedan je od najvećih javnih parkova na svijetu i zelena oaza u srcu grada. Prostirući se na više od 910 hektara, park nudi za svakoga ponešto, od mirnih vrtova i jezera do aktivnijih aktivnosti poput vožnje bicikla, rolanja i surfanja na Eisbachovom valu.

Palača Nymphenburg

Palača Nymphenburg je veličanstvena barokna palača izgrađena kao ljetna rezidencija obitelji Wittelsbach. Palača, koja datira iz 17. stoljeća, ima prekrasne vrtove i veliku središnju dvoranu, kao i nekoliko muzeja i umjetničkih galerija.

Oglasi

Allianz Arena

Allianz Arena je domaći stadion Bayern Münchena, jednog od najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu. Stadion, koji ima kapacitet od 75.000 gledatelja, nudi obilaske objekata, uključujući svlačionice i VIP prostor.

Muzej BMW-a

BMW muzej nezaobilazan je za ljubitelje automobila i nudi fascinantan uvid u povijest jedne od najpoznatijih marki automobila na svijetu. Muzej ima širok raspon izložaka, uključujući klasične automobile, motore i motocikle, kao i interaktivne prikaze i simulacije.

Deutsches Museum

Deutsches Museum najveći je muzej znanosti i tehnologije na svijetu i nudi mnoštvo informacija i izložaka o širokom rasponu tema, uključujući fiziku, kemiju i prijevoz. Muzej je odlično mjesto za obitelji i djecu, s interaktivnim izložbama i praktičnim aktivnostima.

Olympiapark

Olympiapark naslijeđe je Ljetnih olimpijskih igara 1972. i nudi širok raspon aktivnosti i atrakcija. Park ima veliki olimpijski stadion, bazen i niz sportskih objekata, kao i vrtove i jezera.

Crkva sv. Petra

Crkva svetog Petra prekrasna je barokna crkva koja datira iz 17. stoljeća. Crkva je poznata po svojoj raskošnoj unutrašnjosti, uključujući poznatu fresku Uznesenja Marijina, kao i po prekrasnim orguljama i impresivnoj kupoli.

Oglasi

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt jedna je od najstarijih i najpoznatijih tržnica u Münchenu i nudi širok izbor svježih proizvoda, mesa, sireva i drugih prehrambenih proizvoda. Tržnica je odlično mjesto za kušanje lokalnih specijaliteta, poput kobasica, pereca i piva. Posjetitelji također mogu pronaći razno cvijeće i suvenire na tržnici.

Uživajte u tradicionalnom bavarskom obroku

Mnogi restorani ui oko Viktualienmarkta nude tradicionalna bavarska jela, poput pečene svinjetine, knedli i kiselog kupusa. Posjetitelji također mogu pronaći razne međunarodne opcije hrane.

Istražite povijesno središte Münchena

Povijesno središte Münchena odlično je mjesto za lutanje i istraživanje bogate povijesti i kulture grada. Posjetitelji mogu pronaći mnoge dobro očuvane srednjovjekovne i barokne građevine, kao što je Frauenkirche, kao i šarmantne ulice i trgove, kao što je Odeonsplatz.

Krenite u obilazak pivskog vrta

München je poznat po svojim pivskim vrtovima, a posjetitelji ih mogu pronaći po cijelom gradu. Neki od najpoznatijih uključuju Hofbräuhaus, Augustiner-Keller i Hirschgarten. Posjetitelji mogu uživati u tradicionalnom bavarskom obroku i krigli piva u opuštenom i ugodnom okruženju na otvorenom.

Zaključno, München je grad koji ima puno toga za ponuditi, od svoje bogate povijesti i kulture do svjetski poznatih pivskih vrtova i znamenitosti. Bilo da ste zainteresirani za umjetnost, znanost, sport ili samo želite uživati u tradicionalnom bavarskom obroku i krigli piva, München ima ponešto za svakoga. A ovih top 10 atrakcija odlična su polazna točka za istraživanje grada.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook