Naslovnica Izdvojeno MÜNCHEN: Zaljubio se preko interneta pa ostao bez 200.000 eura

MÜNCHEN: Zaljubio se preko interneta pa ostao bez 200.000 eura

Ruka na kreditnoj kartici i mobitelu
foto: poungsaed_eco

Nekoliko klikova na Googleu uštedjelo bi 53-godišnjaku iz Münchena veliko razočaranje i još više novca.

Na web stranicu za upoznavanje “grosseleute.de” upozoravano je već na internetu. “Nažalost, s ove smo stranice primali samo lažne poruke”, navodi se u izvješću o testiranju stranice iz 2021.

No bogati privatnik o tome nije imao pojma kada je u veljači na portalu za traženje partnera otkrio fotografije lijepe Tajlanđanke koja navodno živi u Londonu. Muškarac iz Münchena počeo je pisati mladoj ženi.

Tajlanđanka su predložili prelazak na WhatsApp kako bi imali više privatnosti za sebe. Žena s interneta sustavno je opčinila maštu 53-godišnjaka. Zajedno su maštali o budućnosti.

Stalno je spominjala veliki dijamant koji je naslijedila od svoje obitelji. Trebao je paru financirati bezbrižan život.

No, tada je žena počela pisati o problemima. Imala je poteškoća sa transportom dragog kamena u Njemačku. Dragi iz Münchena je trebao pomoći sa novcem. Što je 53-godišnjak i učinio. Nekoliko je puta slao velike svote u inozemstvo.

Tada se njegova “ljubav” iznenada razboljela i morala je u bolnicu. Trebalo je platiti račune pa je naš sugrađanin bio galantan i pomogao oko istih. Uslijedili su dodatni računi, na primjer za avionske karte. Čovjek je svojoj “internet dragoj” tijekom osam mjeseci prebacio ukupno oko 200.000 eura.

Kad je u listopadu otišao u banku kako bi ponovno prebacio novac, bankar mu je rekao za prijevaru. No tada je već bilo prekasno. Žena s interneta nestala je novcem. Sada se dosjetio pa prijavio policiji. Da li je dijamant stigao u München ostalo je nepoznato.

IZVORAZ
Prethodni članakLUDA VREMENSKA PROGNOZA: 25 stupnjeva pa snijeg
Sljedeći članakSPAHN ŽELI OKONČATI “EPIDEMIJSKU SITUACIJU”: Dolazi li Dan slobode?