Connect with us

Ljubav & seks

NAJSTARIJI ZANAT: U nekim dijelovima Njemačke prostitutke započele s radom

Objavljeno

on

Dok mnoge prostitutke u većem dijelu Njemačke još uvijek čekaju da se otvore bordeli, seksualne djelatnice u saveznim pokrajinama Saska-Anhalt i Schleswig-Holstein mogu od ponedjeljka primati klijente.

“Za početak, dobar je osjećaj da postoje pokrajine koje su nas uključile u svoje planove otvaranja. No ta radost ne treba prikriti činjenicu da postoje pokrajine koje su nepopustljive u pogledu zatvaranja”, kazala je Johanna Weber iz Strukovne udruge erotskih i seksualnih usluga.

Posebno u Mackleburgu-Zapadnom Pomorju, Baden-Wuerttembergu, Sarskoj, Hamburgu i Bavarskoj još nije na vidiku novi početak, rekla je predstavnica udruge dodajući da je u tim pokrajinama još uvijek potrebno raditi pritisak na vlasti.

Ova industrija, kao i mnoge druge, prestala je s radom u studenome. U pokrajinama Hesse i Mecklenburg-Zapadno Pomorje bordeli su morali biti zatvoreni već u ožujku 2020.

Prostitucijom u Njemačkoj se bavi 40 tisuća muškaraca i žena

Prekid rada uzrokovan pandemijom doveo je mnoge kolegice i kolege u egzistencijalne poteškoće, a u nekim slučajevima i do pružanja ilegalnih usluga, rekla je predstavnica strukovnog udruženja, navodeći da su mnogi seksualni djelatnici imali problema, primjerice stoga što nemaju stalno prebivalište.

Oglasi

Drugi su primali pomoć namijenjenu zbog koronavirusa ili naknade za nezaposlene.

Prema strukovnom udruženju, oko 40.000 muškaraca i žena registrirano je kao prostitutke u Njemačkoj. Weber pretpostavlja da mnogo više njih radi bez takozvane kartice za zaštitu prostitutki jer se boje profesionalnih i privatnih problema.

U srijedu, kada je i Međunarodni dan pružatelja/ica seksualnih usluga, pozornost na situaciju prostitutki privući će uglavnom putem internetskih događanja.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook