Naslovnica Blog Neben Job – kako tražiti dodatni posao?

Neben Job – kako tražiti dodatni posao?

722
0
nebenjob

Često nailazim na oglase sličnog sadržaja: 

“Tražim Neben Job”

Doduše često je to i Neben jop, i nepen jop i slično ali nebitno. Idemo da vidimo kako možemo da pomognemo oko traženja tog svetog grala. Dodatnog posla koji nam donosi tih famoznih 450 neoporezivih eura.

Neću u ovom članku ulaziti i precizne zakonske formulacije, to ću ostaviti za sljedeći članak no ovdje mi je želja da razjasnimo sljedeće.

Neben Job je svaki posao sa kojim zaradom mjesečno ne prelazite 450 eura. Znači neće vas netko nazvati i reći imam Neben Job za vas nego je kvaka u tome da to definirate kada se govori o modalitetu posla tj. o radnom modelu. Neben Job može biti i posao na baušteli , i posao u trgovini , liječničkoj ordinaciji sve dok je on vaš DODATNI posao, što podrazumjeva da imate GLAVNI posao. Jednostavno zar ne?

Tako da kada tražite Neben Job , tražite kao da tražite glavni posao samo se onda pogađajte sa poslodavcem da bi radili na tzv. Lohnsteuer kartu kako neki vole da kažu i jednostavno naglasite da bi radili na 450 eura. Poslodavcu će sve biti jasno. Tih 450 eura je neporezivo i možete uživati u njemu sve dok ne prelazi 450. Neću pisati precizno ali jednom il dva puta se može uzeti i 900 jer zakon tako dopušta. To ćemo obraditi u nekom narednom postu.

Rezime, tražite posao koji bi željeli da radite, mada postoje i oglasi koji isklkjučivo naglašavaju da je Neben Job u pitanju ali ideja je jasna. Nađite poslodavca, i onda dogovarajte da vam taj posao bude na 450 eura basis. Jednostavno zar ne?

Kako ste vi našli svoj dodatni posao?

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.