Connect with us

Savjeti

Nebenan.de: Dobrosusjedska društvena mreža

Objavljeno

on

Nebenan.de

Nebenan.de je društvena platforma koja ljudima omogućuje bolje upoznavanje svojih susjeda i aktivno se angažiranje u svom zajedničkom okruženju. Platforma je pokrenuta 2012. godine u Berlinu, a dostupna je diljem Njemačke.

Jedan od glavnih ciljeva Nebenan.de-a je poticanje komunikacije i angažmana u susjedstvu. Korisnici se mogu povezati s drugim stanovnicima svoje ulice ili četvrti putem interneta i razmijeniti informacije o različitim temama. Na primjer, mogu objaviti poruke kako bi se informirali o lokalnim događajima ili osnivati grupe kako bi zajednički nešto organizirali.

Još jedna važna značajka Nebenan.de-a je mogućnost pružanja i traženja susjedstva pomoći. Korisnici mogu ponuditi ili tražiti pomoć u radovima oko vrta, kupovini ili čuvanju djece. Na ovaj način susjedi se mogu međusobno podržavati i jačati zajednicu. Može se koristiti i za traženje posla.

Nebenan.de za razmjenu stvari

Nebenan.de također ima integriranu funkciju za razmjenu stvari. Korisnici ovdje mogu besplatno prenijeti stvari koje više ne trebaju drugim susjedima. To pridonosi smanjenju otpada i štednji resursa.

Još jedna super funkcija Nebenan.de-a je mogućnost podrške lokalnim trgovinama i uslugama. Korisnici ovdje mogu jednostavno pronaći i podržati svoje omiljene trgovine i usluge u svom susjedstvu.

Oglasi

Povjerenje

Iz našeg iskustva korištenja platforme Nebenan.de primijetili smo da su korisnici znatno više otvoreni nego na drugim socijalnim mrežama. Sama činjenica da komunicirate sa ljudima iz vašeg susjedstva čini komunikaciju lakšom i sa više povjerenja.

Račun niti ne možete otvoriti za neki drugi dio grada jer se radi provjera lokacije što nam je sasvim ok. Prisnija i kompaktnija zajednica i jeste najveća prednost ovog koncepta.

Ukupno, Nebenan.de pruža odličnu priliku za aktivnije i inkluzivnije susjedstvo. Poticanjem komunikacije i angažmana među susjedima i podrškom lokalnim trgovinama i uslugama, platforma pridonosi poboljšanju kvalitete života u susjedstvu.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook