Connect with us

Savjeti

Nebenjob i minijob – idealna mogućnost za zaradu dodatnog novca pored studiranja ili rada.

Objavljeno

on

Nebenjob i minijob su idealna mogućnost za zaradu dodatnog novca pored studiranja ili rada. Ali ne samo za učenike i studente kojima su ovi poslovi zanimljivi, već i za radnike i umirovljenike nude priliku da povećaju svoj prihod.

Ali što su točno nebenjob i minijob i kakve su mogućnosti pronalaženja ovakvih poslova? U ovom članku bavit ćemo se točno tim pitanjima i također se baviti važnim pravnim aspektima.

Nebenjob

Nebenjob je dodatni posao koji se obavlja pored glavnog posla. Nasuprot tome, minijob je posao s niskom plaćom koji obično donosi manje od 450 eura mjesečno. Minijobs su posebno zanimljivi za učenike i studente jer ne zahtijevaju ili zahtijevaju samo mali udio socijalnog osiguranja i stoga su porezno neopterećeni.

Kako pronaći prikladan nebenjob ili minijob?

Jedna mogućnost je da se direktno prijavite tvrtkama u blizini. Možete se obratiti velikim trgovačkim lancima, ali i manjim trgovinama i dućanima. Druga mogućnost je da se upoznate s online posrednicima za posao poput Indeed ili Stepstone-a. Ovdje ćete pronaći mnoge ponude za nebenjobove i minijobove u različitim područjima. Također možete saznati o otvorenim radnim mjestima putem društvenih mreža poput Facebooka ili Instagrama. Postoji nekoliko platformi koje su se specijalizirale za verifikaciju minijobs-a.

Važan aspekt pri traženju neben- ili minijoba je fleksibilnost. Često su ovi poslovi ograničeni na određeno vrijeme, poput večernjih ili vikend sati. Stoga je važno da se unaprijed informirate o radnom vremenu i provjerite je li se ono podudara s vašim obvezama.

Oglasi

Još jedan važan aspekt pri odabiru posla pored glavnog ili malog posla je vrsta rada. Postoji mnogo mogućnosti, od rada u restoranu ili trgovini pa do rada kao baka ili dostavljač. Pažljivo razmislite koji se posao najbolje uklapa u vaše sposobnosti i interese.

Zakonski propisi

Također je važno znati da postoje zakonske propise za poslove pored glavnog ili mali posao. Na primjer, svi zaposlenici, uključujući mali posao, moraju imati radnu dozvolu. Važno je da se upoznate s važećim zakonima i propisima u vašoj zemlji ili saveznoj državi kako biste bili sigurni da poduzimate sve potrebne korake kako bi radili legalno.

Na kraju, poslovi pored glavnog ili mali poslovi su odličan način da zaradite dodatni novac dok zadržavate svoj glavni posao. Postoji mnogo načina da pronađete odgovarajući posao i važno je biti fleksibilan i osigurati da rad odgovara vašim sposobnostima i interesima. Također treba uzeti u obzir i pravne aspekte. Posao pored glavnog ili mali posao može vam pomoći da povećate svoj prihod i steknete dragocjena radna iskustva.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook