Connect with us

Glazba

Neposredno prije mega koncerata u Münchenu: ozbiljne optužbe protiv Rammsteina

Objavljeno

on

Till Lindemann

Rockeri iz Rammsteina početkom lipnja nastupit će četiri puta na gradskom Olimpijskom stadionu u Münchenu. Ali sada mlade žene iznose ozbiljne optužbe protiv glazbenika. Bend to odlučno negira. Hoće li se koncerti ipak održati?

Seks kastinzi i tequila shots s “nokautirajućim” kapljicama – bend Rammstein trenutno je suočen s ozbiljnim optužbama. Sve više mladih žena javlja se na društvenim mrežama i prijavljuje navodna traumatična iskustva na koncertima benda.

Lipanj 2023.: Četiri koncerta Rammsteina na Olimpijskom stadionu u Münchenu

Bend okupljen oko pjevača Tilla Lindemanna trenutno je na stadionskoj turneji u Europi. Rammstein će u Münchenu održati četiri koncerta: 7., 8., 10. i 11. lipnja na Olimpijskom stadionu – odnosno na koncertnoj lokaciji koja pripada gradu.

Svi termini su rasprodani. Nije ni čudo, jer jedini njemački koncerti međunarodno uspješne grupe održavaju se u Münchenu, uz dva koncerta u Berlinu.

Početak Rammstein turneje: Koncert u Vilniusu

Jesu li iščekivanja, posebice među obožavateljicama, još uvijek velika? Nakon otvaranja Rammstein turneje 22. svibnja u glavnom gradu Litve Vilniusu, društvenim mrežama su kružile oštre optužbe – potaknute obožavateljicom Rammsteina Shelby Lynn i njezinim objavama na Twitteru i Instagramu nakon koncerta.

Oglasi

Što se dogodilo Shelby Lynn na koncertu Rammsteina?

Riječ je o takozvanom “Row Zero”, odnosno prostoru neposredno ispred pozornice kojemu pristup imaju samo odabrani fanovi. U slučaju Rammsteina, očito je standardna procedura odabrati obožavatelje i dovesti ih u “Row Zero”. Također im treba ponuditi mogućnost sudjelovanja u zabavama s bendom prije, za vrijeme i nakon koncerta.

Mlada Irkinja je, prema vlastitim izjavama, bila pozvana na jedan takav privatni tulum prije koncerta, gdje je pjevač Rammsteina Till Lindemann navodno tražio seks s njom, što je Lynn odbila. Ne zna točno što se dogodilo nakon toga.

Je li Till Lindemann drogirao Shelby Lynn?

Lynn se sljedećeg jutra probudila u svojoj hotelskoj sobi s velikim modricama, neprestano je povraćala i jedva se mogla kretati – gotovo da nije pila alkohol na zabavi. Ali Lynn je također izjavila da je Lindemann nije silovao i da to nikada nije tvrdila.

No, sigurna je da je bila drogirana. Nakon ukazane hitne medicinske pomoći javila se policiji i obavila testiranje. To nije dalo nikakve rezultate.

No, postoje tvari poput tekućeg ecstasyja koje se više ne mogu detektirati nakon samo nekoliko sati, zbog čega ih je ipak prijavila. Shelby Lynn je svoje navode pomno dokumentirala na društvenim mrežama – druge su se žene brzo javile.

Oglasi

I druge žene prijavljuju napade na koncertima Rammsteina

Sve više žena sada na Twitteru i Instagramu javlja kako ih je prije koncerata tour manager angažirao za ekskluzivne tulume, među ostalim, na kojima je Lindemann od njih navodno očekivao seks.

Onima koji su se “kvalificirali” fotografijama za Rammsteinov party prije ili poslije koncerta dopušteno je stajati u prvom redu na koncertu te im je osigurano piće – za koje se kaže da ima drogu.

Što o optužbama kažu bivše djevojke Tilla Lindemanna

Till Lindemannovi kolege iz benda rijetko su prisutni na tim zabavama. U međuvremenu, dvije njegove istaknute bivše djevojke već su komentirale optužbe koje ponajprije pogađaju njega.

Podcaster Leila Lowfire, koja je fotografirana kao Lindemannova pratilja na crvenom tepihu 2017., bila je samo zagonetna. U Instagram priči općenito je pokazala solidarnost sa žrtvama seksualnog napada.

Sophia Thomalla brani bivšeg dečka Tilla Lindemanna

Drugačije tonove za “Bild” je predložila bivša djevojka Sophia Thomalla. Iako sama nije bila tamo, kaže: “Ovaj ‘incident’ u Vilniusu se nikada nije dogodio! Izmislila ga je osoba koja želi steći 5 minuta slave preko rock zvijezde. Till je muškarac koji štiti žene.”

Oglasi

“Istrage nisu poznate”: izjava benda Rammstein

I sam bend se na Twitteru osvrnuo na navode te ih demantirao: “Što se tiče navoda o Vilniusu koji kruže netom, možemo isključiti (sic!) da se to što se navodno dogodilo u našem okruženju. Nije nam poznato da postoje službene istrage o tome”.

Za sve imenovane vrijedi pretpostavka nevinosti. Münchenski koncertni promotor Propeller odgovara samo na upit AZ pozivajući se na službenu izjavu benda.

Posljedice za Rammstein koncerte u Münchenu?

Ali ima li ovaj slučaj posljedice na velike koncerte Rammsteina u Münchenu? Koncerti se održavaju na Olimpijskom stadionu koji je u vlasništvu grada. Tako od koncerata zarađuje preko Olympiapark GmbH, općinske podružnice. Na pitanje AZ-a, rekli su: “Kada bi se potvrdile tvrdnje 24-godišnje Irkinje, to bi naravno bilo užasno i vrijedno prezira”, rekla je glasnogovornica Olympiapark GmbH.

Stvar je “očito još uvijek neriješena u ovom trenutku”. Olympiapark GmbH “trenutačno pretpostavlja da će se četiri koncerta Rammsteina održati na Olimpijskom stadionu” i želi navesti da je samo zakupodavac stadiona. “Organizator je odgovoran za sigurnost i autorizaciju pristupa u backstage prostorima”.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook