Kiša na ulicama
  • nevrijeme u Bayernu prouzrokovalo probleme
  • obilne kiše donijele poplave
  • pojedina mjesta evakuirana
  • Radio Putokaz

NEVRIJEME U BAYERNU

Velika količina vode po m2

Tijekom dana,  razvile su se jake grmljavinske oluje. Zatim ih je pratila obilna kiša između 25 i 40 litara po četvornom metru u roku sat vremena, olujna bura između 65 i 85 km / h (Bft 8 do 9) i uglavnom tuča s malim zrnima. U ponedjeljak navečer grmljavinska aktivnost prestaje. ali vjerojatno se neće potpuno zaustaviti.

Oluja nakon tople, sunčane subote bila je snažna, ali šteta koju je prouzročila bila je ograničena: vatrogasne brigade u okrugu Starnberg morale su djelovati više puta u noći sa subote na nedjelju.

VATROGASCIMA PUNE RUKE POSLA

Vremenska situacija bila je napeta i u nedjelju navečer. Lokalne grmljavinske oluje s jakom kišom uzrokovale su podrume pune vode i poplavile ulice. Kako javlja Merkur, regija oko Bayreutha u Gornjoj Frankoniji posebno je pogođena. U okruzima Seulbitz i St. Johannis ulice su potopljene, a podrumi su također bili pod vodom.

Vatrogasci na terenu

U Bindlachu (okrug Bayreuth) mali potok je toliko nabujao da prijeti poplavom u nekoliko vrtova i kuća. Vatrogasna jedinica crpi vodu i pokušava zadržati razinu vode niskom. U blizini Crottendorf također se bori protiv poplava. Središte grada je do koljena pod vodom. Osim toga, željeznička pruga na ovom području morala je biti zatvorena.

Situacija se uz pomoć nadležnih službi normalizira no vremenska prognoza u Njemačkoj nije nam naklonjena niti u narednim danima.

Imaš priču za nas? Piši nam: info @ putokaz.eu

YOUTUBE KANAL

 

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Molimo unesite ovdje svoje ime