Poslovna novinska agencija Bloomberg svake godine uspoređuje inovativnu snagu različitih zemalja. U ovom izdanju “Bloombergovog indeksa inovacija“, Njemačka je skinula Južnu Koreju, lidera u posljednjih šest godina, s prvog mjesta. Njemačka se posebno ističe brojem prijava patenata.

Njemačka vodi ispred Južne Koreje s malom prednošću. Treće mjesto pripalo je Singapuru, slijede Švicarska, Švedska, Izrael, Finska, Danska, Sjedinjene Države, a na 10. mjestu Francuska. Slovenija je napravila najveći skok naprijed u odnosu na prošlu godinu: Slovenija je poboljšana za deset mjesta i sada se nalazi na 21. mjestu.

U indeks je uključeno sedam čimbenika. Njemačka ima najbolje rezultate u gustoći visokotehnoloških tvrtki, patentnoj aktivnosti i dodanoj vrijednosti u proizvodnji. Njemačka je treća i četvrta u ove tri oblasti.

Njemački uslužni sektor najslabiji je na Bloombergovoj ljestvici.

Njemačka je na osmom mjestu po intenzitetu istraživanja i razvoja. Automobilska industrija čini veliki dio njemačkog ulaganja u istraživanje i razvoj s trećinom svih troškova. Najbolji u ovom području su Izrael, Južna Koreja i Švicarska.

 

Izvornik: Muenchen-Startup.de

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Molimo unesite ovdje svoje ime